Инфо

9. март 2023.9. мар 2023.
П. Радуновић

П. Радуновић

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Брига бригу сустиже

Пораз у Вршцу приближио опасну зону. Минус шест у односу на плеј оф. Дуел у Лозници изузетно важан. У наставку два од могућих девет бодова
Прво полувреме је обећавало у Вршцу, а друго је срушило све и донело нове бриге Мачви пред наставак сезоне. Док се метеоролошки разведрава, небо Шапчана је све тмурније, а досадашњи учинак није на нивоу очекивања. Опасна зона је ту, могла би да преплави Мачву уколико Металац победи у заосталом мечу против Лознице, те иако се још говори о плеј офу који је сада шест бодова далеко, не може се више игнорисати зачеље.

ОФК Вршац – Мачва 3:0 (0:0)
Вршац. Гледалаца 800, судија: Иван Вучићевић (Краљево), стрелци: Килибарда у 49, Станисављевић у 76. (11 м) и Андрић у 90+3. минуту. Жути картони: Петрић, Андрић, Парађина (ОФК Вршац), Стевановић, Ристић, Новаковић, Самуровић, Башић (Мачва).
ОФК ВРШАЦ: Марковић, Петрић, Илић, Тодоровић (Станисављевић), Брауновић (Андрић), Парађина, Лазевски, Главинић (Килибарда), Кадијевић (Тасић), Мршуља, Томић (Стојковић).
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Стевановић (Башић), Јевтић (Нешковић), Јововић (Савковић), Ристић (Бранковић), Белић (Враштановић), Новаковић, Ристивојевић, Радуновић, Пејовић.


Да би поново порасла нека нада, Мачва из Лознице мора доћи непоражена, а реално и са три бода. Подрињски дерби јесте нешто посебно, међутим Лозница сигурно није квалитетнија од Мачве, нити је то показала. Од старта су ниско позиционирани, те је једина предност што улазе у меч после доброг ремија у Митровици. Лозничани су најслабији домаћини, победили су само два од осам мечева. Ангажовали су током зиме чак 11 играча, три интернационалца, али за сада то не даје резултате. Комарчевић и Мићић су највеће опасности.



Дуго је Мачва била ранг или два изнад Лознице, међутим у последње две сезне ривали су успоставили и традицију, те су последња три меча Лозничани победили. Њима је победа још већи императив и не сме бити растерећеног ривала у недељу. Код Мачве уз повређеног Мићановића изостаје и Стевановић због жутих картона.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa