Инфо

9. март 2023.9. мар 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Министар спорта у посети Шапцу

Објекти и планови за понос

Серија посета локалним самоуправама у Србији почела из Шапца. Посета отвореним и затвореним базенима, односно хали „Зорка“. Базени, затворен и отворени за понос и пример који треба следити. Планови реконструкције хале изванредни. Одлична сарадња са Министарством пут ка реализацији бројних пројеката
Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић посетио је Шабац и са представницима Града разговарао о плановима развоја спортске и инфраструктуре у Шапцу, као и плановима министарства на чијем је челу. Састанку у Градској кући су присуствовали предстаници Мачванског управног округа, општине Богатић и општине Владимирци.

Министру Гајићу, градоначелник др Александар Пајић је представило комплекс отворених базена, затворен базен, као и планове реконструкције дворане “Зорка” која је од недавно у власништву града.
Предуслов врхунских резултата су адекватни услови за тренинг од најмлађих узраста до врхунских спортиста, те је један од приоритета Министарства спорта улагање у инфраструктуру. Потенцијали Шапца по том питању су велики нагласио је министар.

Фото: "Глас Подриња"


-Најбоља лична карта целокупне вертикале руководства спорта у Шапцу, од градоначелника ка хијерархијски нижим положајима управо су објекти које сам посетио и планови. Кључ је у доброј организацији и посвећеном људском фактору. Виђено је за понос. Затворен базен и комплекс отворених су за понос и пример који треба следити. Клуб је успешан и успешно руководи објекатом, а честитам градоначелнику што је Хала “Зорка”, по којој је Шабац планетарно познат, сада под ингеренцијом локалне самоуправе и идеје по питању њене реконструкције су изванредне, те очекујем да заблиста као и базен - рекао је министар Зоран Гајић.

“Шабац је спортски град, који има одличну спону са ресорним министарством и верујемо да ће пројекти које смо планирали за текућу и наредну годину бити реализовани уз подршку министарства спорта”, рекао је први човек града. Кроз разговор министар је презентовао и планове свог министарства на пољу врхунског, али и аматерског, односно рекреативног спорта.

Фото: "Глас Подриња"


-Имамо част да министар Гајић од Шапца започиње серију посета локалним самоуправама у Србији. Он је велики шампион и одличан познавалац спортских објеката и задовољство је видети колико је импресиониран виђеним у нашем граду. Поносан сам на буџет већи од 180 милиона само за спортске клубове. Поносан сам што смо вратили Халу, изградили отворене базене, много спортских терена на сеоском подручју. Настављамо да градимо и радимо, јер то је Шабац град будућности - нагласио је градоначелник Шапца.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa