Инфо

30. март 2023.30. мар 2023.
Председник општине Владимирци, Горан Зарић, Фото: "Глас Подриња"

Председник општине Владимирци, Горан Зарић, Фото: "Глас Подриња"

Од септембра Музичка школа у Владимирцима

Прилика за будуће младе таленте

Музичка школа „Михаило Вукдраговић“ отвара издвојено одељење у Владимирцима како би сва заинтересована деца могла да стекну музичко образовање и искажу свој таленат. Подршку пружила локална самоуправа
и Школска управа Ваљево
Од септембра млади таленти из Општине Владимирци имаће прилику да похађају Музичку школу у Владимирцима. Планирано је да Музичка школа „Михаило Вукдраговић“ отвори издвојено одељење како би заинтересована деца могла да се музички образују. Идеја је потекла од руководства школе у Шапцу, а наишла је на одобравање и подршку од стране локалне самоуправе у Владимирцима.

-Дугогодишње искуство је показало да су деца талентована, заинтересована, али да им је потребна подршка родитеља и заједнице када су у ранијем узрасту. Некада је тешко уклопити све обавезе и издвојити време за све, те долазак ученика из Владимираца у Музичку школу буде компликован за родитеље, посебно када се баве пољопривредом. Уз сав труд и жељу, некада не стижу све планирано. Због тога смо одлучили да им помогнемо - истиче директорка Музичке школе Соња Живковић и додаје да се након разговора са родитељима и председником Општине Владимирци родила иницијатива за издвојено одељење.

-Пре 40 година постојало је издвојено одељење у Владимирцима, што говори у прилог тврдњи да постоји таленат и жеља. У Владимирцима постоји и полуконцертни клавир, наштимован и спреман за часове. Морам да истакнем да је наш колектив дао сагласност, Школска управа у Ваљеву је подржала идеју, градоначелник Шапца је дао сагласност, као и председник Општине Владимирци - појашњава директорка Музичке школе и додаје да је у току и верификација програма од стране ресорног Министарства.

Директорка музичке школе
“Михаило Вукдраговић”, Соња Живковић, Фото: "Глас Подриња"


-Имамо вољу, жељу и надамо се да ће тако и остати. Пре свега спровели смо анкету како бисмо имали податке о заинтересованости деце, те смо након тога приступили реализацији. Планирано је да буде издвојено одељење основне Музичке школе. Уз клавирски одсек, гитарски, хармонику, виолину биће и дувачки. То смо увидели након спроведене анкете. Ослушкиваћемо децу и за почетак биће четири основна инструмента, а касније и више.

-Пријемни испит у мају и јуну ће бити за упис у школу, те ћемо на основу броја ученика определити и број запослених који ће радити са њима. Верујем да ће ово бити значајно за сву децу која имају склоности ка музици - додала је Живковић.

Владимирцима гравитира значајан број села, те ће Музичка школа у близини олакшати музичко образовање деце, уверени су сви укључени у реализацију идеје. Часови ће се одвијати у Дому ученика који поседује све услове за наставу овог типа.

Председник Општине Владимирци Горан Зарић тврди да је ово значајан корак у образовању деце.
-Радо смо прихватили идеју о Музичкој школи у нашој општини. Верујем да је ово важно за ученике који желе да негују и развијају свој таленат. Као Општина увек смо ту да подржимо децу и младе и омогућимо им добре услове за живот и образовање. Све оно што радимо усмерено је ка њиховој добробити- истакао је Зарић.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa