Инфо

30. март 2023.30. мар 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРЕДАВАЊЕ ЗА МАТУРАНТЕ ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ

Едукацијом до веће безбедности у саобраћају

Предавање “Још увек возим, али не ходам“ чула су два одељења завршних година Економске школе “Стана Милановић“ прошле среде. Аутор предавања Славиша Савић секретар Удружења параплегичара Мачванског округа, још једном је своју личну причу пренео будућим и возачима почетницима, као највећу опомену и упозорење о важности поштовања саобраћајних прописа.

-Статистика показује да се број саобраћајних незгода не смањује значајно и број младих који су настрадали у протеклој години је изузетно висок. Наши напори указују на то да смо на добром путу и уверен сам да ће активности које спроводимо већ шест година дати резултате, првенствено у погледу побољшања безбедности младих у саобраћају, а самим тим и смањењу броја настрадалих. Прва предавања имамо у Шапцу, а након тога у Београду, Нишу, Белој Паланци... Србија вапи за оваквим видом едукације. Прошле године смо остварили изузетно добре резултате у погледу броја одржаних предавања. Више од 8.000 младих је одслушало та предавања, каже Славиша Савић.

Фото: "Глас Подриња"


Предавања у Шапцу су део активности Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца.

-Јако нам је драго да је овај пројекат који је настао у Шапцу сада попримио републичке размере. Сваки изгубљени живот је ненадокнадив губитак и зато је важно да младима на почетку њиховог возачког искуства предочимо потенцијалне опасности које могу имати несагледиве последице. Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца и у овој години ће реализовати бројне кампање усмерене ка младим учесницима у саобраћају, како кроз свој Програм тако и у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије. Лепо време је пред нама, као и период прослава матура и зато апелујемо на младе да услед недовољног искуства не праве грешке које могу имати несагледиве последице и да чувају своје и животе других, навела је Катарина Тадић секретар Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца.
М.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa