Инфо

30. март 2023.30. мар 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Савез удружења Србије за помоћ особама са аутизмом:

Шабац препознат као пример добре праксе у домену социјалне заштите

Представници удружења особа са аутизмом у Шапцу. Током састанка са градоначелником представљена су досадашња искуства града у области социјалне заштите која се могу применити у другим градовима као позитивни пример
Поводом одржавања Годишње скупштине Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом 24. и 25. марта представници удружења особа са аутизмом током два дана боравили су у Шапцу. Градоначелник др Александар Пајић овим поводом их је угостио у Градској кући. Током састанка представљена су досадашња искуства града у области социјалне заштите која се могу применити у другим градовима као позитивни пример.

-Град Шабац је препознат као пример добре праксе у Србији и као град који има одговорну социјалну политику. Из буџета издваја више од 322 милиона динара за социјалну заштиту. Са 12 услуга и 6 права, предњачи у овој области у нашој држави, те ћемо се трудити да наставимо и у наредном периоду како бисмо били град једнаких могућности за све – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Невена Петровић Јојић председница Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом навела је да је размена искустава веома значајна, те да добре идеје и програме треба усвојити. Представници удружења посетили су и Предах смештај за децу са аутизмом „Богдај“ у Касарским ливадама.

-Град Шабац је имплементирао све оно што је препознато у домену социјалне заштите када су особе са аутизмом у питању. Наша посета је да кроз добре примере покажемо да је све могуће слогом и заједништвом, те је Шабац одабран као град са добрим примерима - истакла је Невена Петровић Јојић.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa