Инфо

6. април 2023.6. апр 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

„Пажљивко“ у ОШ „Ната Јеличић“

Безбедност најмлађих у саобраћају најважнија

Током школске године у посебном фокусу су ученици првог разреда, јер у том периоду по први пут самостално учествују у саобраћају као пешаци, те им је потребна додатна едукација
Безбедност деце у саобраћају један је од приоритета Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца, те током године значајну пажљу поклањају едукацији најмлађих, истичу из Савета. Сматрају да је ово важан сегмент образовања сваког детета, од најранијег узраста, уз подршку образовних установа, МУП-а и родитеља. Током школске године у посебном фокусу су ученици првог разреда, јер у том периоду по први пут самостално учествују у саобраћају као пешаци, те им је потребна додатна едукација. Једна у низу превентивних акција коју организује Савет за безбедност саобраћаја града Шапца је разговор првака са представницима Савета, саобраћајном полицијом и подела књиге „Пажљивкова правила у саобраћају“. Протекле недеље ученици првог разреда Основне школе „Ната Јеличић“ добили су књиге и имали прилику да чују о значају безбедног понашања у саобраћају.

-Већ десет година спроводимо сличне акције како бисмо повећали ниво безбедности деце у саобраћају. Морам да истакнем да је континуитет веома важан, те тако немамо ни једно дете школског узраста страдало у саобраћају, што и јесте циљ како Савета, тако и Агенције за безбедност саобраћаја – истакла је Сандра Мићић у име Савета за безбедност саобраћаја града Шапца и додала да је и учешће родитеља значајно за децу свих узраста.

Фото: Глас Подриња


-Иако је овог пута акценат на ђацима првог разреда основне школе, наше акције су усмерене ка свима. Верујемо да је разговор са матурантима који стичу возачу дозволу подједнако важан.

Директор Основне школе „Ната Јеличић“ Зоран Старчевић верује да је „Пажљивко“ одличан пример подизања свести код деце о значају правилног и безбедног понашања у саобраћају.

-Овим настављамо успшну сарадњу и едукацију наших најмлађих основаца. Ово је веома важно за све наше ученике да би научили како да буду оговорни учесници у саобраћају.
М. Ж.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa