Инфо

4. мај 2023.4. мај 2023.
Фото: МК "Чивија"

Фото: МК "Чивија"

ШАБАЦ БИО ДОМАЋИН ЕВРОПСКОГ ОТВАРАЊА МОТО СЕЗОНЕ

На два дана мото центар Европе

Уместо традиционалног дефилеа кроз град, како су раније отваране мото сезоне, Шапчани су госте повели на туру по овом делу Западне Србије
Шабац и Мото клуб „Чивија“ протеклог викенда су били домаћини Европског отварања мото сезоне. Више од 60 мотоциклиста из Хамбурга, Минхена, Бишесхофена, Штутгатра. Граца, Травника, Загреба и Сарајева од петка до недеље боравило је у нашем граду. Ово је први пут да је овакав догађај организован у Србији.

-Желели смо пре свега да нашим гостима презентујемо Шабац у најбољем светлу. Неки од њих су већ били овде на мото скуповима, али већина је у граду била први пут. Показали смо им Стари Град, тврђаву, испричали нешто о њеној историји. Нажалост, били су разочарани што потенцијал Старог Града није искоришћен на прави начин и што то место није боље уређено. Причали смо им о Шабачкој гимназији, Библиотеци. Причали смо им о Шапцу као трговачком граду који је био на граници са Аустроугарском. Рекли су да је имамо много знаменитости у Шапцу које би требало више представљати туристима, каже председник МК „Чивија“ Александар Маџаревић Салер.

За мотоциклисте су у петак и суботу организоване и журке у просторијама клуба. Свирали су шабачки бендови, Суперменси и Мода бенда који је желео бесплатно да наступи и свирали су искључиво рок музику.

Поред добре музике домаћини су се побринули да своје пријатеље угосте и традиционалним домаћим специјалитетима, а највише су их одушевили ролована јагњетина и сачеви које нису никада јели.

-Слике Шапца обићи ће Европу. Због тога смо желели да им што боље представимо Шабац. Мото туризам је све популарнији и заступљенији. Агенције организују мото туре. Шабац је сада на једној таквој мапи, наводи Салер.

Уместо традиционалног дефилеа кроз град, како су раније отваране мото сезоне, Шапчани су госте повели на туру по овом делу Западне Србије.

-Поред обиласка Шапца госте смо водили и до Ваљева и манастира Ћелије. Одабрали смо ту руту због тога што је атрактиван пут за вожњу моторима. Иако католичке и муслиманске вероисповести, сви су желели да уђу у манастир и, по нашим обичајима, запале свеће за све наше пријатеље мотоциклисте који више нису са нама, као и да оставе новчани прилог цркви. Одушевила их је и природа коју су видели тамо, каже Салер.

Чланови Чивије обезбеђивали су пут од Шапца до Ваљева колони како би све протекло у најбољем реду.
Пут до Шапца најдаљи је био мотоциклистима из Хамбурга, који су у једном правцу прешли чак 1.700 километара. Њих је по повратку у Немачку дочекао и снег.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa