Инфо

25. мај 2023.25. мај 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Представљање књиге „Степи“ посвећене Миловану Степандићу

Писани траг о великом тренеру

Наслов је свима знани надимак познатог тренера. Развијао посебан однос са играчима. Успешан на више поља. Поштован од играча, сарадника, пријатеља. Књига је прича о Миловану, његово породици, а ли скуп сећања на њега
Степи, то је био надимак који већину старијих љубитеља спорта у Шапцу најпре асоцира на Милована Степандић, познатог кошаркашког тренера, али и спортског радника. Прерано нас је напустио, но сећања на њега, сва постигнућа, на његову личност сабрана су у књизи “Степи”, свечано представљеној у Шабачком позоришту.

Милован Степандић Степи био је јединствена спортска личности и човек који је обележио један период шабачког спорта, али је оставио траг и у другим градовима.

-Он је Шапчанин који је неизмерно волео свој град, то су знали сви, међутим њега су својатали Чачани, истичући значај за њихову кошарку, а знамо колико је Чачак важан део историје српске и југословенске кошарке, њега су волели и ценили у Ваљеву, Београду, Вршцу, Новом Саду, Подгорици... - навео је аутор Момчило Ивановић, говорећи о књизи.

Многи су у Шабац дошли само да би били део промоције и поделили своје сећање на познатог тренера. Саиграчи и играчи које је стварао сведочили су како је био много више од тренера, саветник живота, помоћ у дилемама, те да је такав однос чинио да његове екипе увек играју борбено посвећено и пожртвовано, због грба на дресу, али и тренера.

Фото: "Глас Подриња"


Колико је био вољен и цењен говоре и они чија су сећања сабрана у књизи, био је велики тренер, зналац, али је имао још једну врлину због које се издвајао.

-Имао сам част да са Степијем сарађујем као са стручним консултантом. Био је јединствен и у том послу. Ширина и елоквентност су учинили да од првог тренутка схвати свој позив. Није желео да држи кошаркашку клинику, да говори тако да га само стручни људи схватају, већ су његову анализу разумели сви гледаоци. Писана реч је чување сећања на мог драгог пријатеља, великог човека и тренера - нагласио је председник Удружења спортских новинара Петар Денда.

О књизи и Миловану Степандићу, пред испуњеном салом Позоришта говорили су његови пријатељи, сарадници, играчи које је водио, са којима је играо...
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa