Инфо

25. мај 2023.25. мај 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ГРАДСКА УПРАВА ДОНИРАЛА ДВА НОВА ВОЗИЛА ДОМУ ЗДРАВЉА

Појачана хитна помоћ и поливалентна патронажа

Санитетско возило је са комплетном опремом за збрињавање витално најугроженијих пацијената: носилима, кардиолоком столицом, ЕКГ-ом, боцама са кисеоником и инфузијом. Од брзине реакције зависи да ли ће витално угрожени пацијент преживети. Друго возило ће служити за превоз до породиља и новорођенчади, као и за обиласке када се раде превентивни прегледи. Поред ова два возила, у овој години смо од Градске управе добили и један дигитални колпоскоп, за потребе службе за здравствену заштиту жена, ЕКГ апарат за рад лекара у спортској амбуланти. Омогућићемо остварење мисије и визије Дома здравља о свеобухватности и доступности у пружању здравствених услуга са ангажовањем професионално, стручног кадра који се континуирано едукује, навела је др Јасмина Станковић
Градска управа града Шапца уручила је два нова возила Дому здравља “Др Драга Љочић“. Санитетско возило ће се користити за потребе службе хитне медицинске помоћи, а Дачиа за поливалентну патронажу.

Кључеве возила директорки Дома здравља др Јасмини Станковић уручио је градоначелник Шапца Александар Пајић. Директорка Станковић захвалила је Градској управи на подршци коју им пружа последњих година.

-Санитетско возило је са комплетном опремом за збрињавање витално најугроженијих пацијената: носилима, кардиолоком столицом, ЕКГ-ом, боцама са кисеоником и инфузијом. Од брзине реакције зависи да ли ће витално угрожени пацијент преживети. Друго возило ће служити за превоз до породиља и новорођенчади, као и за обиласке када се раде превентивни прегледи. Поред ова два возила, у овој години смо од Градске управе добили и један дигитални колпоскоп, за потребе службе за здравствену заштиту жена, ЕКГ апарат за рад лекара у спортској амбуланти. Омогућићемо остварење мисије и визије Дома здравља о свеобухватности и доступности у пружању здравствених услуга са ангажовањем професионално, стручног кадра који се континуирано едукује, навела је др Јасмина Станковић.

Фото: "Глас Подриња"


Дом здравља са ова два возила сада располаже са укупно 33. Служба хитне медицинске помоћи има шест санитских возила од којих је једно у Здравственој станици Прњавор.

-Током последње две и по године из буџета града издвојили смо 36,5 милиона динара за опремање Дома здравља и набавку возила за ову установу. Купили смо три нова велика санитетска возила, два аутомобила, од којих је један за превоз лежећих пацијената, затим ЕКГ апарат, ултразвучни апарат, анализатор крвне слике, парни стерилизатор и још доста опреме неопходне за квалитетну здравствену услугу. Трудимо се да опремимо како хитну помоћ тако и остале службе Дома здравља. Наравно, поред опреме битни су и људи. Завршен је конкурс и сада ћемо у Дому здравља имати осам нових возача у сталном радном односу, пет лекара, пет стоматолога, два стоматолошка техничара. Радимо на томе да повећамо број стручних људи који ће добити посао за стално и допринети квалитетнијој здравственој услузи за наше суграђане. Трудимо се да средства издвојена из буџета буду велика, али пре свега да допринесу квалитету услуге Дома здравља, навео је градоначелник Пајић.
M.M.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa