25. maj 2023.25. maj 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

GRADSKA UPRAVA DONIRALA DVA NOVA VOZILA DOMU ZDRAVLjA

Pojačana hitna pomoć i polivalentna patronaža

Sanitetsko vozilo je sa kompletnom opremom za zbrinjavanje vitalno najugroženijih pacijenata: nosilima, kardiolokom stolicom, EKG-om, bocama sa kiseonikom i infuzijom. Od brzine reakcije zavisi da li će vitalno ugroženi pacijent preživeti. Drugo vozilo će služiti za prevoz do porodilja i novorođenčadi, kao i za obilaske kada se rade preventivni pregledi. Pored ova dva vozila, u ovoj godini smo od Gradske uprave dobili i jedan digitalni kolposkop, za potrebe službe za zdravstvenu zaštitu žena, EKG aparat za rad lekara u sportskoj ambulanti. Omogućićemo ostvarenje misije i vizije Doma zdravlja o sveobuhvatnosti i dostupnosti u pružanju zdravstvenih usluga sa angažovanjem profesionalno, stručnog kadra koji se kontinuirano edukuje, navela je dr Jasmina Stanković
Gradska uprava grada Šapca uručila je dva nova vozila Domu zdravlja “Dr Draga Ljočić“. Sanitetsko vozilo će se koristiti za potrebe službe hitne medicinske pomoći, a Dačia za polivalentnu patronažu.

Ključeve vozila direktorki Doma zdravlja dr Jasmini Stanković uručio je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić. Direktorka Stanković zahvalila je Gradskoj upravi na podršci koju im pruža poslednjih godina.

-Sanitetsko vozilo je sa kompletnom opremom za zbrinjavanje vitalno najugroženijih pacijenata: nosilima, kardiolokom stolicom, EKG-om, bocama sa kiseonikom i infuzijom. Od brzine reakcije zavisi da li će vitalno ugroženi pacijent preživeti. Drugo vozilo će služiti za prevoz do porodilja i novorođenčadi, kao i za obilaske kada se rade preventivni pregledi. Pored ova dva vozila, u ovoj godini smo od Gradske uprave dobili i jedan digitalni kolposkop, za potrebe službe za zdravstvenu zaštitu žena, EKG aparat za rad lekara u sportskoj ambulanti. Omogućićemo ostvarenje misije i vizije Doma zdravlja o sveobuhvatnosti i dostupnosti u pružanju zdravstvenih usluga sa angažovanjem profesionalno, stručnog kadra koji se kontinuirano edukuje, navela je dr Jasmina Stanković.

Foto: "Glas Podrinja"


Dom zdravlja sa ova dva vozila sada raspolaže sa ukupno 33. Služba hitne medicinske pomoći ima šest sanitskih vozila od kojih je jedno u Zdravstvenoj stanici Prnjavor.

-Tokom poslednje dve i po godine iz budžeta grada izdvojili smo 36,5 miliona dinara za opremanje Doma zdravlja i nabavku vozila za ovu ustanovu. Kupili smo tri nova velika sanitetska vozila, dva automobila, od kojih je jedan za prevoz ležećih pacijenata, zatim EKG aparat, ultrazvučni aparat, analizator krvne slike, parni sterilizator i još dosta opreme neophodne za kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Trudimo se da opremimo kako hitnu pomoć tako i ostale službe Doma zdravlja. Naravno, pored opreme bitni su i ljudi. Završen je konkurs i sada ćemo u Domu zdravlja imati osam novih vozača u stalnom radnom odnosu, pet lekara, pet stomatologa, dva stomatološka tehničara. Radimo na tome da povećamo broj stručnih ljudi koji će dobiti posao za stalno i doprineti kvalitetnijoj zdravstvenoj usluzi za naše sugrađane. Trudimo se da sredstva izdvojena iz budžeta budu velika, ali pre svega da doprinesu kvalitetu usluge Doma zdravlja, naveo je gradonačelnik Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa