Инфо

25. мај 2023.25. мај 2023.
шампиони екс ју региона(Фото: ВК Шабац)

шампиони екс ју региона(Фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА (2009. ГОДИШТЕ)

Још један трофеј трофејне генерације

Регионална лига је освојена. Најсупешнији представник Србије. Тријумфи у дуелима где нису били фаворити. Тактичко знање и психичка зрелост однели превагу. Прва регионална титула за шабачкки ватерполо
Генерација 2009. је једна од оних у погону шабачког ватерпола која обећава, која доминира и што је најважније која није само светла будућност, већ и сјајна садашњост овог спорта у Шапцу. Више не стаје све на националним успесима, већ ове генерације не презају од дуела и победа над најјачим тимовима Европе. Пре неколико седмица екипа Мирослава Петровића и Душана Михаиловића попела се на врх Европе освајањем Томо купа у Дубровнику, а сада је показала доминацију и на простору бивше Југославије, посебно значајном за ватерполо спорт и његову историју.

Пехар у правим рукама


Далмација прија Шапчанима. Након Дубровника, титула је освојена и у Шибенику, где је организован завршни турнир Регионалне лиге за 2009. годиште. Почело је победом у групи над Будвом 12:7, потом је у последњој секунди сплитски Јадран славио 13:12, но потом су „чивијаши“ демонстрирали и психолошку снагу. Само су их обе победе водиле у полуфинале и оне су остварене. Домаћи Соларис је надигран 15:7, а на концу и Будућност 11:7 за друго место у групи.

Укупан учинак Шапчана: Палежевић (40 одбрана), Здравковић 1, Васић 4, Павловић 12, Дошеновић 5, Топузовић 7, Гајић, Кућански 1, Вулетић 16, Павловић, Церовић, Саватић 15, Малетић, Јаковљевић 17.


Пред полуфинале улогу фаворита за финале имали су Бањица, победник Купа Србије и Јадран (Сплит). Шабац је био у налету и у полуфиналу победио Београђане, до тог тренутка доминантне и једине са максималним учинком 15:12. Следило је финале и реприза финала из генерације 2007, ривал новски Јадран. Момци су се побринули да не буде потпуна реприза. Свака четвртина је завршена истим резултатом, Црногорци су у самом финишу стигли до изједначења, но ни то није пореметило Шабац. Уследили су петерци: Вулетић, Васић, Дошеновић и Јаковљевић сигурни, а на голу Палежевић брани три ударца ривала и велико славље је почело. Коначних 16:13. Од преосталих представника Србије (свака држава даје по три представника, три првопласирана са последњег националног такмичења), Бањица је трећа, Валис седми.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa