Инфо

8. јун 2023.8. јун 2023.
Најстандарднији: М. Јевтић

Најстандарднији: М. Јевтић

ФУДБАЛ: ФК МАЧВА

Статистички осврт

Пролеће боље од јесени. Одбрана бољи део тима, шеста у целој Лиги. Трећи најнеефикаснији клуб Прве лиге. Радуновић најбољи стрелац. Јевтић једини играо у сваком мечу. Нови суперлигаши целе сезоне доминантни
Познато је свима како се најрадије статистика карактерише, али неретко однос бројева може да укаже на карактеристике одређене сезоне и буде смерница за наредну. Истовремено се не може занемарити ни интересантна прича која је исткана управо кроз поређење са другим тимовима. Пре него што се опростимо од фудбалске сезоне 2022/23. за Мачву, ставићемо визир статистике.

Појединачни учинак
Најбољи стрелац тима је Павле Радуновић са 12 голова. Други је Лука Пејовић са осам. Александар Поповић и Марко Јевтић су по три пута тресли мрежу ривала, Петар Ристић и Урош Бранковић су стрелци по два гола. Мартин Новаковић и Милош Нешковић су по један погодак постигли.
Марко Јевтић је једини играч који је наступао у сваком мечу ове сезоне. Голман Филип Самуровић и бек Александар Поповић имају 36 наступа. Ђође Белић и Павле Радуновић 35. Враштановић, Савковић и Пејовић имају више од 30 мечева у ногама. Враштановић и Ристивојевић су зарадили по 11 жутих картона, а Ристић и капитен Ристивојевић су добили и по један црвени картон.


У односу на претходну. 2021/22. сезону Мачва је позицију ниже, док је бодовни салдо исти. Постигла је четири гола више, примила пет мање. Пролеће је у овом шампшионату значајно успешније од јесени. Наравно, не говоримо о првих и других 15 кола, већ о периоду пре паузе где је одиграно 19 кола, а Мачва освојила 22 бода и периоду од фебруара, када је одиграно још укупно 18 мечева током којих је екипа освојила 26 поена. По учинку у 2023. Шапчани су шести укупно. Најбољи је шампион ИМТ (32), Железничар има (31), а бољи су још: Уб (29), Металац (29) и Слобода (27).

Црвено –црни нису екипа којој је напад бољи део тима. Једини неефикаснији од њих су Рад и Раднички Нови Београд. Постигли су Шапчани просечно тачно гол по утакмици, успешно задржавши такав просек како током јесени, тако и у пролеће. Одбрана је побољшана и у 18 мечева у 2023. екипа је примила 13 голова, а у 19 јесењих кола 22. Одбрана је свеукупно шеста у Првој лиги ове сезоне.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa