Инфо

8. јун 2023.8. јун 2023.
Обележено 130 година постојања ОШ „Јанко Веселиновић“
Најбољи ђаци на сцени и представа „Еволуција, не револуција“

Обележено 130 година постојања ОШ „Јанко Веселиновић“

Генерације ученика и наставника градиле су историју на коју смо поносни, истакла је директорка школе Љиљана Стојановић
Препуна сала Шабачког позоришта наградила је аплаузом најуспешније ученике чијим је представљањем прошле среде започео програм поводом 130 година постојања и рада Основне школе „Јанко Веселиновић“. Затим су ђаци старијих разреда извели представу „Еволуција, не револуција“, коју су припремили са професорком српског језика Мирјаном Перишић, потписницом сценарија и режије.
Генерације ученика и наставника градиле су историју на коју смо поносни, истакла је директорка школе Љиљана Стојановић.

Понос школе
-На почетку програма представљамо најуспешније ученике на општинским, окружним и републичким такмичењима, има их око 50. То су све сјајна деца, могло је ту бити још ученика, јер је свако од њих посебан по нечему, али смо овог пута издвојили оне који су освојили прва три места на овогодишњим такмичењима у организацији Министарства просвете. Већ имамо неколико републичких награда, такмичења још трају, надамо се да ће их бити још. Колико ће они бити успешни на првом месту зависи од њих самих, а ми у школи се трудимо и желимо да сви они израсту у људе који ће бити понос својих породица, школе у којој су почели школовање и да сутра буду способни да граде неки бољи свет, како за себе, тако и за неке нове генерације. Заиста смо поносни на све наше ученике и наставнике- нагласила је Стојановићева.



Разлике међу генерацијама
У представи „Еволуција, не револуција“ учествовало је двадесетак ученика старијих разреда који су уложили много труда и рада у њено креирање бавећи се озбиљном темом- међусобним неразумевањем генерација.

-Подсетила нас је на генерације седамдесетих, деведесетих, двехиљадитих. Најважније је да су нам управо ти наши млади, велики и мали глумци, рекли нешто о себи, о својој генерацији. Верујем да су нам дали одговоре на нека питања која сами себи постављамо, а сигурно су нас подстакли да размишљамо о њима- подвукла је директорка школе.

Међу успешним Јанковцима нашли су се награђени из математике, биологије, српског и енглеског језика и других предмета, као и атлетике, али и прваци Чивијашког светског првенства у фудбалу. Свечаност у част јубилеја пратили су заменик градоначелника Блажа Кнежевић, директори образовних установа, чланови колектива, родитељи, ђаци и пријатељи школе.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa