Инфо

8. јун 2023.8. јун 2023.
Драма последњег кола
ФУДБАЛ: ВИКЕНД ОДЛУКЕ

Драма последњег кола

Овосезонско издање Срспке лиге Запад једно је од најинтересантнијих у претходном периду. Последња рунда је предстојећег викенда. Јасно је већ дуго да ће Будућност Ариље у нижи ранг и суштински ништа више.

Према тренутном односу снага, пет екипа ће у нижи ранг. Наизглед је једина дилема Реал или Слога (ББ) који играју директан дуел, док су Мачва (Б), Рађевац и Слога Краљево без шанси, међутим, није неважно ни где ће бити на крају у зони испадања, јер довољно је да један тим одустане од Прве лиге, што би донело спас Лозници, а самим тим отворило још једно место међу српсколигашима. Краљевчани би уз победу против Такова и неуспехе Слоге ББ, Мачве и Рађевца до позиције 12. Рађевац је победом, на позицији 12 због боље гол разлике у односу на Мачву, Мачви победа уз неуспех Рађевца гарантује то место. За титулу су боре Смедерево и Борац. Смедеревци победом у Љубићу славе трофеј, Борац чека кикс, јер свакако неће имати проблема против Ариља на свом терену.

Српсколигашима се придружују, извесно је, из зоне: Врело спорт, Јошаница, Омладинац Заблаће, док Слога (ПМ) и ВГСК одлучују о четвртом учеснику. Слога има меч лопту против Баточине на свом терену. Из Прве лиге су у СЛЗ стигли Златибор и за сада Лозница.

У Колубарско-мачванској зони су прежаљени: Клупци, Задругар Лајковац, Стрмово је одустало, но како нема шансе да опстану и Рађевац и Мачва (Б), сигурно ће још један тим у нижи ранг, потенцијално и два, те драму доносе дуели Младости и Јединства, два клуба из нашег краја, против Осечине и Клубаца. Судбина Владимирчана је у њиховим рукама.

Липолист је на победу од пласмана у К-М зону, а Младост Драчић је такође близу истог успеха. Шампиони међуопштинских лига ФСМО су: Стојан Лазарац, Војвода Степа и Јединство Завлака, познато је и ко ће у предбараж, док путници у нижи ранг чекају расплет у вишим ранговима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa