Инфо

8. јун 2023.8. јун 2023.
Вицешампиони Региона: ВК Шабац 2011 (фото: ВК Шабац)

Вицешампиони Региона: ВК Шабац 2011 (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА (2011. ГОДИШТЕ)

Сребро за трофејну витрину

Пет мечева четири победе. Јадран и Шабац развили посебно ривалство школа. Једна слаба четвртина однела злато. Трећа регионална медаља за шабачки ватерполо
Трећа генерација младих пониклих у школи ВК Шабац је играла у трећем финалу Регионалне лиге за свој узраст. На подручју дуге и славне ватерполо традиције, бивше Југославије, шабачки ватерполисти су потврдили квалитет школе, овај пут сребрним одличјем. Реч је о генерацији 2011. и млађи.

Јадран и Шабац доминирају
Херцегновски Јадран је некадашњи вицешампион Европе, један од највећих клубова бивше Југославије и екипа позната по сјајној клупској школи. Три надметања Регионалне лиге за млађе категорије донела су у сва три случаја исто финале, Јадран и Шабац. Два пута је славио тим из Црне Горе, једном из Шапца и ова ситуација је већ створила посебан ривалитет два школе ватерпола у екс Ју оквирима.


Освајачи дупле круне у Србији су до финала славили пет пута у пет мечева. Победили су репрезентацију Словеније 17:0, велику Младост из Загреба 15:6, потом Будву 10:4 и на концу Корчулу 14:9. Победе су донеле прво место у групи и полуфинале.

У борби за финале још један славан ривал, београдски Партизан. Одбране доминирале, шабачка посебно, коначних 6:1 за Шабац довољно говори.

Финале, још једно, против Јадрана из Херцег новог, домаћина турнира. Једна слаба четвртина донела је кључну предност Црногорцима и на крају победу 8:6. Од преосталих тимова из Србије, Партизан четврти, Валис седми.

Детља са финала 2007. годишта (фото: ВК Шабац фб)


Укупни учинак Шапчана: Поповић, Кречковић 13, Церовић 2, Тршић 23, Средановић 4, Грујић 2, Радаковић 2, Којадиновић 3, Гајић 3, Пановић 9, Јанковић 3, Мићановић 3, Јовановић 1, Бранковић 1, Перић. Екипу је водио Мирослав Мандић.

Генерација 2011. је друга у Региону, као и она 2007, док су момци 2009. шампиони Региона. Све три екипе очекују завршнице домаћег првенства.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa