Инфо

8. јун 2023.8. јун 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Информације и здравствене препоруке доступније грађанима

Јавна презентација Плана унапређења мониторинга квалитета ваздуха 14. јуна у ЦСУ

Због организације самог догађаја, неопходно је да се сви заинтересовани пријаве на имејл адресу најкасније до 12. јуна у 12 часова
Грађани Шапца унапређењем мониторинга и извештавањa о квалитету ваздуха у граду ће добити брже информације са јасним здравственим препорукама како се понашати у условима прекомерног загађења. Такође, грађани ће бити извештавани о Европском индексу квалитета ваздуха путем апликације ШабацЕко у реалном времену. Прошириће се и број параметара који се мере и вршиће се прецизнија идентификација индустријских извора загађења, навео је директор Завода за јавно здравље Шабац МСц. др Бранко Вујковић.

У циљу заштите здравља грађана Града Шапца и побољшања квалитета ваздуха спроводиће се и ефикасна контрола од стране органа управе на локалном и националном нивоу, укључиваће се заинтересоване стране које долазе из индустријског сектора, јавних комуналних услуга, енергетске ефикасности, зеленог одрживог развоја, саобраћаја, индивидуалних домаћинстава и поштоваће се ограничења


Он је додао да све информације и анализе које се односе на квалитет ваздуха и анализе које се раде у Заводу за јавно здравље Шабац у овом моменту могу да се виде на:
-порталу отворених података Републике Србије,
-нa интернет презентацији те установе,
-путем мобилне апликације те установе„Чувар здравља“,
-као и на званичним друштвеним мрежама Завода.
Са апликацијом ШабацЕко информације ће бити значајно брже и сврсисходније.

-Позивамо сва заинтересована удружења грађана и заинтересовану јавност да присуствују јавној презентацији Плана унапређења мониторинга квалитета ваздуха у Шапцу у 2023. години, која ће се одржати 14. јуна у 10 часова, у просторијама Центра за стручно усавршавање у Шапцу.
Због организације самог догађаја, неопходно је да се сви заинтересовани пријаве на имејл адресу најкасније до 12. јуна у 12 часова- поручио је директор Завода за јавно здравље Шабац.


-У циљу заштите здравља грађана Града Шапца и побољшања квалитета ваздуха спроводиће се и ефикасна контрола од стране органа управе на локалном и националном нивоу, укључиваће се заинтересоване стране које долазе из индустријског сектора, јавних комуналних услуга, енергетске ефикасности, зеленог одрживог развоја, саобраћаја, индивидуалних домаћинстава и поштоваће се ограничења која се односе на емисију загађујућих материја- истакао је МСц. др Вујковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa