Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Тродневна манифестација

Одржана Шабачка фолклоријада

Организатор је Културно- ументичко друштво „Абрашевић“, под покровитељством Града Шапца и Туристичке организације града Шапца
Шабачка фолклоријада одржана је у четвртак, петак и суботу на Тргу шабачких жртава. Организатор је Културно- уметничко друштво „Абрашевић“, под покровитељством Града Шапца и Туристичке организације града Шапца. На сцени је током три дана заиграло око 1.000 учесника из целе Србије, а специјални гости дошли су из Сарајева и Фоче. Годишњи концерт под називом „118 година Абрашевића“ одржан је првог дана, уз учешће око 200 чланова тог културно- уметничког друштва. Наступиле су фолклорне секције, Народни oркестар са солистима, Тамбурашки оркестар „Бисерница“ и Прво певачко друштво. У Сусретима аматера „Абрашевића“ у петак учествовало је седам друштава из целе Србије. Заједничком концерту „Абрашевића“ из целе земље претходио је дефиле око 250 учесника сусрета. Међународни дечји фестивал у суботу окупио је око 500 учесника, децу млађег узраста, од седам до 12- 13 година. Организатор, Културно- уметничко друштво „Абрашевић“ на сцени је угостио ансамбле: АКУД „Коста Абрашевић“ и ЦЗНТК „Абрашевић“ из Ваљева, ЦЗНТК „Абрашевић“ из Крагујевца, ЦТКУ „Коста Абрашевић“ Бачка Паланка, КУД „Абрашевић“ Смедеревска Паланка, КУД „Абрашевић“ Краљево и КУД „Абрашевић“ Аранђеловац.

Фото: "Глас Подриња"


Фолклоријада је завршена у суботу, Првим међународним дечјим фестивалом фолклора. Наступио је подмладак 14 културно- уметничких друштава из Шапца, Београда, Мачванског Причиновића, Зрењанина, Костолца, Богатића, Сарајева, Фоче, Јевремовца, Аранђеловца, Прњавора и Вранића.

Фото: "Глас Подриња"


Фото: "Глас Подриња"


Фото: "Глас Подриња"


Фото: "Глас Подриња"


Фото: "Глас Подриња"


Фото: "Глас Подриња"


Фото: "Глас Подриња"
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa