Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРВИ МЛЕКОМАТ У ОВОМ ДЕЛУ СРБИЈЕ ПОСТАВЉЕН У КОЦЕЉЕВИ

Свеже млеко из апарата

Први млекомат на подручју Мачванског округа. У млекомату је млеко прве класе по млекарином правилнику које садржи 4 посто млечне масти, 3,6 посто протеина, високо квалитетно, које испуњава све прописе. Чува се на температури од 2-3 степена целзијусових
Први млекомат не само на подручју Мачванског округа, већ и већег дела Србије отворен је у уторак у Коцељеви. Представља праву иновацију у начину дистрибуције домаћег млека од фарме до крајњег купца.

На потпуно једноставан начин грађани Коцељеве ће имати прилику да свакодневно конзумирају квалитетно, домаће млеко произведено на фарми Лукић у Суботици, надомак ове вароши.

Јасно је и прецизно објашњено, на апарату је дато јасно упутство, тако да у том смислу не очекујемо икакве проблеме. У сваком случају, дат је и број телефона за потребе подршке и све се лако да решити


-Одавно смо имали ову идеју, али ни закони нам нису баш ишли на руку у смислу да нисмо знали тачно како је ова област уређена и шта би требало тачно да радимо у циљу реализације те идеје. То нас је успоравало, спречавало да раније то урадимо. Међутим, у међувремену је та законска регулатива постала јасније, прецизније дефинисана, тако да је ово био тренутак да ту своју идеју и спроведемо у дело- рекао је Марко Пујић, представник фарме Лукић која је у овај апарат, његову набавку и постављање уложила око 17 хиљада евра.

Фото: "Глас Подриња"


У млекомату је млеко прве класе по млекарином правилнику које садржи 4 посто млечне масти, 3,6 посто протеина, високо квалитетно, које испуњава све прописе. Чува се на температури од 2-3 степена целзијусових. У случају евентуалних техничких проблема са хлађењем које би проузроковало подизања температуре, аутомат блокира продају, те су купци у том смислу потпуно безбедни.

Руковање млекоматом је врло једноставно. За литар ће потрошачи издвајати 120 динара а у цену је укључена и амбалажа.

-Заиста сви могу да рукују без икаквих проблема и потешкоћа. Јасно је и прецизно објашњено, на апарату је дато јасно упутство, тако да у том смислу не очекујемо никакве проблеме. У сваком случају, дат је и број телефона за потребе подршке и све се лако да решити. Ту је и видео надзор са микрофоном па ћемо и на тај начин имати комуникацију са нашим купцима и корисницима млекомата. Цена млека је тренутно 120 динара за литар са нашом амбалажом. Мислим да је то више него коректна цена за једно квалитетно, домаће млеко- истиче Марко.

Фото: "Глас Подриња"


За сада ће се свежим домаћим млеком на овај начин снабдевати искључиво грађани Коцељеве, али ће у перспективи ту прилику имати и купци у неким градским центрима попут Шапца.
В.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa