Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

НА ИНИЦИЈАТИВУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ САСТАНАК
СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ШАПЦА

Даља заједничка сарадња у ванредним ситуацијама

На иницијативу Владе Републике Србије, у четвртак је у Градској кући одржан састанак између градоначелника Шапца Александра Пајић и команданта Речне флотиле капетаном бојног брода Љубишом Марковићем. Тема састанка било је учешће Војске Србије у раду Штаба за ванредне ситуације града Шапца и њихово ангажовање на помоћи у случају природних непогода. Састанку су присуствовали и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, начелник Одељења за ванредне ситуација у Шапцу Иван Спајић, командант ватрогасно-спасилачког батаљона Шабац Бојан Милинковић и члан Градског већа задужен за безбедност Зоран Здравковић, као и сарадници капетана Марковића.

-Разговарали смо о учешћу Војске Србије у помоћи у њиховој трећој мисији, што је спасавање и реаговање Војске приликом различитих непогода, као што су поплаве и помоћи локалним самоуправама. Град Шабац је прогласио ванредну ситуацију на делу своје територије, Војска Србије активно учествује у кризном штабу који је формиран на територији града и даје свој допринос да се што пре и на најадекватнији начин изађе из тих ситуација. Војска Србије активно учествује и у другим локалним самоуправама, али град Шабац је био у жижи интересовања Речне флотиле због тога што имамо касарну. Припадници Војске овде у Шапцу активно су учествовали 2014. године у великом поплавном таласу и захваљујући и њима и ангажовању генерала Диковића у Шапцу преброђена је та ситуација на најбољи могући начин, рекао је градоначелник Пајић.

Идеја је да се превентивним деловањем предупреди свака изненадна ситуација. На састанку се разговарало о свим мерама које у наредном периоду треба спровести како би се спречиле поплаве и друге нежељене последице елементарних непогода на територији Шапца.

-Говорили смо и о учешћу Министарства унутрашњих послова и Војске Србије и начинима како да се капацитети тих установа ангажују. Разговарали смо и о Окружном штабу за ванредне ситуације и какве су њихове надлежности и помоћ у превазилажењу оваквих ситуација. Командант Марковић је изразио задовољство начином на који је реаговао кризни штаб града Шапца у овој ванредној ситуацији, навео је градоначелник.
М.М.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa