Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
О. Аметовић (фото: Боксерски савез Србије)

О. Аметовић (фото: Боксерски савез Србије)

БОКС: ПРИПРЕМЕ ЗА КРАКОВ

Поглед ка Паризу

Прилика за Ометовића да наступи на Олимпијским играма. У његовој категорији места има за два боксера. Финале гарантује визу. Шапчанин један од пет кандидата Србије. Припреме на Златибору, припреме и за новембар
Петнаест боксера по избору селектора сениорске репрезентације Милана Пиперског почело је припреме за наступ на предстојећа два велика такмичаења у племенитој вештини. Најпре следе Европске игре у Кракову где ће покушати да обезбеде наши репрезентативци визе за Олимпијске игре. Један од кандидата је и шабачки боксер Омер Аметовић.

Омер је кандидат Србије у тежински најлакшој категорији, до 51 кг. Према тренутно актуелним квотама места у категорији до 51 кг, са турнира у Кракову има за два набоља боксера, што значи да Аметовић мора да дође до финала како би осигурао место у Паризу наредног лета. У ринг улази у суботу, 24. јуна. Борбе у његовој категорији стартују од 13 часова. Аметовић је наступао и на Светском сениорском шампионату у Ташкенту овог пролећа. Поникао је у БК „Живорад Рајшић“, а тренутно је члан екипе Сомбора.



Игре стартују 21. јуна и трају до 2. јула. На олимпијском боксерском турниру биће надметање у седам категорија, а Србија има кандидате у пет. Ту су Алексеј Шендрик, Вахид Абасов, Владимир Мирончиков и Владан Бабић.

Осим за ЕИ у Пољској, нову фазу припрема на Златибору почињу и неолимпијски кандидати коју граде форму за новембар и Првенство Европе за млађе сениоре (до 22 године), као и други репрезентативци. Шабачки бокс још представљају Семиз Аличић, члан Мачве, чија категорија није у олимпијском програму, али јесте на Првенству млађих сениора, као и члан Партизана, родом из Мачве, Игор Рогић, некадашњи члан шабачког клуба који је уз Бабића и најискуснији члан националног тима.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa