Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
Јуниори једва чекају старт (фото: РСС сајт)

Јуниори једва чекају старт (фото: РСС сајт)

РУКОМЕТ: ЈУНИОРСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ

Корак по корак до снова

Жељно ишчекивање Првенства. Исланд стари ривали, Чиле и Мароко непознанице. Атмосфера у екипи одлична. Очекивања велика након бронзе, али то не сме да оптерећује. Важна подршка јавности
Дани деле младе репрезентативце од старта Светског шампионата у Немачкој и Грчкој. Јуниорска рукометна репрезентација Србиј, трећа селекција Европе претходног лета наступа на планетарној смотри уз потпору, али и притисак одлучја које је Србију сврстало међу боље репрезнтације света, јер свакако се у Европи игра најбољи рукомет.

-Пред нама је тежак испит који желимо да положимо са највишом оценом. Знамо да ће пут бити тежак, али се припремамо напорно сваки дан и пред себе постављамо високе циљеве. Препреке на путу до циља су увек Шпанија, Немачка, репрезентације из Скандинавије које имају такође дугу рукометну традицију и играју одличан рукомет – истиче млади средњи бек репрезентације, шабачки рукомета Вукашин Антонијевић који наступа за Пивоварну Цеље.

У првој фази такмичења Србија најпре игра против Чилеа, у уторак, 20. јуна, дан касније је ривал Мароко, а најквалитетније остаје за крај, репрезентација Исланда 23. јуна. Прве две позиције воде у другу фазу, међу 16 најбољих подељених у четири групе. Две најбоље из сваке такмичење настављају у четвртфиналној групи где ова група укршта са два најбоља тима у конкуренцији Египта, Грчке, Кубе и Саудијске Арабије.

-У сваки меч морамо ући максимално фокусирани, нема унапред добијених утакмица и слабих противника. Исланд је познат, играли смо против њих на претходна два велика такмичења и свакако је најзвучнији ривал у групи, док су нам Чиле и Мароко непознати. Први циљ је пласман у другу фазу. После бронзе од нас сада сви очекују медаљу, но то не сме да нас оптерећује. Размишљамо о сваком наредном мечу и трудимо се да будемо максимално фокусирани – сматра крилни играч репрезентације и шабачке Металопластике Еликсир Матеја Додић.

Распоред је такав да ће у шест дана екипа одиграти пет утакмица. Прва је 20. јуна, а последња у другој фази већ 26. јуна и тек онда четвртфиналисти имају два дана предаха.

-План је корак по корак, од групне фазе, фокусирани на себе, свој квалитет, могућности, снаге, волео бих да сви љуботељи рукомета пруже нама подршку, то нам много значи, а трудићемо се да узвратимо трудом и залагањем – напомиње Антонијевић.

-Атмосфера у екипи је фантастична, сви се јако добро слажемо и та слога је наш адут на првенству којем се сви много радујемо – додаје Додић.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa