Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Отворена јавна расправа о Плану развоја Града до 2030. године

Важан стрaтешки документ

Идеја руководства да до 2030. године град буде универзитетски и регионални центар западне Србије. План предвиђен Законом о планском систему. Јавна расправа траје до 10. јула, уз могуће предлоге грађана
Састанком партнерског форума отворена је јавна расправа у оквиру израде Плана развоја града Шапца од 2023. до 2030. године. На састанку у Центру за стручно усавршавање учествовали су представници приватног и јавног сектора, односно невладине организације. Јавна расправа траје до 10. јула.

Како је нагласио градоначелник Шапца др Александар Пајић Развојни план је један од најбитнијих стратешких докумената, а циљ руководства је да у наредних седам година Шабац буде унапређен у свим сегментима.

-Шабац 2030. године видимо као развијен град будућности, инфраструктурно опремљен, универзитетски и регионални центар западне Србије, где ће бити развијени привреда, пољопривреда, град богате образовне, туристичке и спортске понуде. Стална конференција градова и општина, наш партнер у развоју града допринела је да сви релевантни чиниоци у развоју града буду укључени, пре свега Привредни савет Града Шапца, али и све друге јавне, културне, образовне установе. Предлагало се по секцијама, где су сви дали своја решења и то смо имплементирали у План развоја који нудимо суграђанима – нагласио је градоначелник и позвао све да се укључе предлозима у додатно унапређење документа.

Фото: "Глас Подриња"


Развојни план је динамичан, кровни документ који даје смернице, а заједнички циљ је стварање квалитетног документа насталог у сарадњи са суграђанима, истичу у Сталној конференцији градова и општина (СКГО).

- Циљ је да Град утврди своје главне приоритетe како је предвиђено Законом о планском систему који предвиђа да свака локална самоуправа има свој план развоја, уз жељу да се што већи број грађана укључи у овај процес. Локалана администрација и управа активно су учествовали у овом процесу. Они су поставили развојне приоритете, циљеве. Ово је кровни документ, са темељима развоја, који ће бити даље разрађиван кроз друга секторска документа – нагласио је Александар Маринковић, координатор компоненте 1 програма Exchange 6 и шеф Одељења за стратешко планирање СКГО напомињући да је након усвајања овог плана развоја, односно после прве три године реализације предвиђен извештај о спроведеном како би се извршила провера учињеног и процена да ли нешто треба унапредити.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa