Инфо

24. август 2023.24. авг 2023.
Сач из Владимираца најбољи
ВЕЛИКИ УСПЕХ ВЛАДИМИРЧАНА НА САЧИЈАДИ У СОКОЛЦУ

Сач из Владимираца најбољи

Екипа заљубљеника у спремање сача из Владимираца огледа се са великим успехом на већ трећем такмичењу са зналцима овог гурманлука. Не откривајући тајне припреме Дејан Илић истиче да га је спремањем гурманлука заразио деда Миша али и велики борац за ово умеће баба Љиља и мајка Весна која му и сада помаже немерљиво:
- Моја екипа у саставу Горан Ђукић, Милош Нешић и Милош Гајић су тим који је побеђивао прво у Комирићу 2022. године и на балканском такмичењу у Стражилову био други. У Соколац смо отишли да се дружимо и огледамо са другима из Републике Српске и опет победили, што нас је учврстило у намери да организујемо сачијаду 7. октобра у Владимирцима. Истичем велику помоћ председника општине Горана Зарића и челног човека СО Рада Ковачевића. Иако се нећу такмичити моји пријатељи ће учинити све да покажу да смо гастрономски рај, каже мајстор кухиње а сада већ шампион у спремању сача.

Мајка Весна је испраћала сина и другаре а онда у неверици добијала вести да су били победници и напросто не може да не истакне темељ за ове успехе које су поставили баба Љиља и деда Миша.


Илић истиче да ће се сачијада одржати уз помоћ општине и ловачког друштва „Фазан“ који је уступио простор. Намера је да се у летима која долазе сачијада одржава у селима општине, сваке године у другом селу да популарише општину као простор познат по гостопримству и гурманлуцима.

С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa