Инфо

24. август 2023.24. авг 2023.
Детаљ из Темишвара (фото: РК Металопластика)

Детаљ из Темишвара (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: РК МП ЕЛИСКИР

Охридска провера

Победа и пораз у Темишвару. Плави на турниру у Охриду. Два појединачна признања. Ривали из Словачке и Северне Македоније. Жеља за генералну пробу у Шапцу по повратку
Шабачка Металопластика Еликсир је турнир у Темишвару завршила са половичним учинком и на другом месту, а од синоћ су у Охриду на меморијалном турниру где ће након такмаца из Србије и Руминије, бити у прилици да одмере снаге против клубова из Северне Македоније и Словачке. Металопластика је у групи Б, где су још: Тартан Прешов (СВК), Бутел (СМКД) и Пелистер (СМКД). У другој групи су: Охрид (СМКД), Олимпијакос (ГРЧ), Бешикташ (ТУР) и Голден арт (СМКД). Турнир је стартовао у среду увече и траје до суботе.

У Темишвару Металопластика Елискир је почела победом у полуфиналу надигравши Универзитатеу из Клужа 32:29, након преокрета у другом делу, а потом је у великом финалу, мечу неизвесном до самог краја, поражена од Политехнике 35:34 (21:19). Домаћин је био у предности већи део меча, али ниједном Шапчани нису били далеко.

Добра провера (фото: РК Металопластика)


Металопластика је заслужила два од четири појединачна признања. Мириам Гавашелишвили, летошње појачање плавих, проглашен је за најбољег играча Турнира, а Филип Павковић за најбољег голмана. Најбољи стрелац турнира је крило Политехниле и некадашњи играч Металопластике Филип Марјановић.
План руководства Металопластике Елискир је да до старта Супер лиге одигра још један меч по повратку из Македоније, још један дуел као генералну пробу пред старт Супер лиге и гостовање Пролетера.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa