Инфо

24. август 2023.24. авг 2023.
Борба за сан (фото: КСС)

Борба за сан (фото: КСС)

КАЈАК: СВЕТСКО СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО

Мисија Дуизбург

Првенство стартовало јуче. Лагунџић у квалификацијама две дисциплине. Полуфинала у четвртак и петак. Прилика за Игре у Паризу
Бранко Лагунџић, млади шабачки кајакаш, стартовао је јуче на Светском сениорском првенству, на свом дебију у најјачој конкуренцији. Бане, члан шабачке „Зорке“ брани боје Србије у једоседима на 500 и 1.000 метара. Километарска деоница је и олимпијска, те је ово и прва прилика за Лагунџића да обезбеди у својој дисциплини место Србији на Олимпијским играма у Паризу. Поред воде је његов тренер и суграђанин Урош Павловић.

Као у Рију
Уколико би Бранко најпре обезбедио Србији посаду у Паризу у једноседу на 1.000 метара, а потом и изборио право да он буде у чамцу, Шабац би поново имао представника на ОИ у К1 1.000 као и пре осам година у Рију када је наступао Дејан Пајић. Освојио је седмо место у Б финалу. Подсећамо, у кајаку такмичари се боре за националног представника у својим дисциплинама, а потом у избијањима неколико месеци пред игре селектор бира представника у најбољој форми.


На водама немачког Дуизбурга најпре је веслао у једноседу на 500 метара. Квалификације су биле у преподневним сатима, он је наступио у последњој, шестој квалификационој групи. У полуфинале су водиле прве четири позиције или једно од три најбоља времена петопласираних у групи. Уколико је успео, Бранко ће полуфинале веслати у петак, 25. августа. Финала су у недељу.

Изазови у Немачкој (фото: КСС)


Једносед на 1.000 метара је олимпијски и један од најмлађих учесника Светског првенства има прилику да се избори за ОИ у Паризу наредне године. Бранко је наступио у квалификацијама у седмој групи, последњој трци првог дана. Првих пет ће директно у полуфинале, као и најбољи шести у квалификацијама. Полуфинала су већ данас (24.08), а финала у суботу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa