Инфо

31. август 2023.31. авг 2023.
Л. Пејовић стандардан и у новој сезони

Л. Пејовић стандардан и у новој сезони

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Младост за успон

Иако је декларативно победа увек циљ, мало ко одбија бод са гостовања посебно екипи која се сматра једном од бољих и на почетку сезоне. Шапчани су се задовољни вратили са ремијем без голова у Смедереву у утакмици која је донела тврду, не и лепу игру.

Смедерево – Мачва 0:0 (0:0)
Смедерево. Гледалаца: 700. Гл. судија: Лазар Пршић (Крушевац); помоћници: Шаин (Вршац) и Јовановић (Крушевац). Жути картони: Панић, Костић и Јовановић (Смедерево); Сладојевић (Мачва).
СМЕДЕРЕВО: Каличанин, Јовановић, Костић, Вујичић (Ожеговић), Стојковић (Ристић), Димитријевић, Панић, Илић (Пиргић), Стевановић (Бојић), Ивић (Зличић), Радивојевић.
МАЧВА: Гочманац, Јовановић, Сладојевић, Ристивојевић, Савковић, Враштановић, Новаковић, Мијаиловић (Бранковић), Пеаце (Јововић), Радуновић (Петровић), Пејовић. Смедерево – Мачва 0:0 (0:0).


После гостовања великом имену, у Шабац за викенд долази доскорашњи суперлигаш. Новосадска Младост није трајала дуго у Супер лиги, нису показали снагу за тако нешто, иако никада неће заборавити победу од 4:0 на стадиону Партизана, највећу у историји клуба. Како је и очекивано, након испадања велики број играча је напустио екипу, стваран је нови тим. Иако се зову Младост, ослонили су се на искусна појачања: Вујаклију, Балабановића, Танасина, Елсина, Илића, Јокића, махом из војвођанских екипа. Ималу су финансијских потешкоћа по завршетку сезоне, помињало се и одустајање, међутим брзо је све утихнуло. Почели су са два солидна ремија, али су уследили порази на домаћем терену и тим још трага за победом.



Мачва је против Младости у Шапцу играла у сезони 2021/22. Било је 0:0. На крају те сезоне Новосађани су се пласирали у Супер лигу. Победа би црвено-црнима донела сигуран успон на табели, имали би серију од три меча без пораза. Након Младости остају ривали из Војводине, најпре Вршац, потом и Инђија, тимови високих амбиција.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa