Инфо

19. октобар 2023.19. окт 2023.
И. Коптсев

И. Коптсев

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Страшни БВСЦ стиже

Тим на два фронта има максималан учинак. Један пораз у свим такмичењима од старта сезоне. Домаћи играчи у саставу. Надиграли неколико великана
Мађарски БВСЦ Жугло није најславнији и најпознатији клуб из Мађарске, државе где ватерполо има посебну тежину, али у историји имају седам титула, пет купова, једно финале Купа шампиона и једно финале Лен купа, међутим епитет из наслова су заслужили наступима од старта сезоне где превазилазе све прогнозе. Нису били међу фаворитима у квалификацијама, али су у групи без проблема победили Матаро и Лудвисбург, а поражени су од браниоца титуле Вашаша буквално у последњој секунди. Да ништа није случајно показали су у Првенству Мађарске, где у шест кола имају шест победа. На списку оних које су победили су и великани Егер и Солнок, овај последњи је поражен на гостовању 13:8 у дуелу екипа без пораза. Били су на старту Евро купа благи аутсајдери против Хановера, али су и тај меч решили у своју корист.

У саставу су играчи из Мађарксе, међу њима и неколико репрезентативаца. Издвајају се браћа Ћашћовски и Месарош, у одлиној форми на старту сезоне је Ђарфаш, уз голмана Ђапјаша. Предводи их Дениш Криштоф Кемењи, син чувеног селектора Мађарксе Дениша Кемењија.



-Будимпешта је направила изузетно компактну екипу. У саставу су играчи који су дуго заједно, који се разумеју и ниједан резултат није случајан. Комплетан састав су репрезентативци Мађаске у млађим категоријама или сениорима. Појачали су се током лета са три играча из ОСЦ, који је био вицешампион Мађарске. Сигурнио да долазе и у Шабац у намери да победе, ово је изједначена група и нема фаворита, нити аутсајдера. Ми наступамо пред домаћом публиком, победа мора бити и јесте циљ – рекао је тренер Шапца Немања Личанин.

Против Приморја смо видели и добре и лоше стране Шабац Еликсира, међутим победа након великог преокрета би могла бити снага у покушају да и у овом мечу победом овдашњи клуб остане на путу пласмана међу осам најбољих, посебно јер следе три европска гостовања до повратка у Шабац. Ритам је такав да следи дерби за дербијем. После квалифиакција стигло је Приморје, потом Партизан у Супер лиги, а онда након Жугла следи и Нови Београд, стартује и Куп, те је ово доба испита и за физичку и психичку спрему Шапчана у новој сезони.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa