Инфо

19. октобар 2023.19. окт 2023.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

ЖЕНА ЛАВЉЕГ СРЦА ИЗ ДЕБРЦА

Бака Драгица и пребогати живот

Госпођа Драгица иако пензионер стиже да обради земљу и отхрани зимине за ћери, товне пилиће и све што им је потребно. Ћерке опет заврну рукаве и помажу као и унучад. Идилична слика слоге која кућу гради а они их имају три
У Дебрцу живи Драгица Певић која у осмој деценији сведочи да је уз вољу и упорност све у животу могуће и да препреке нема. У заједници са мужем Милорадом познатијим као Џора где су живели и са свекром Слободаном и свекрвом Борком и изродила три кћери. Живот се поиграо па је за кратко време остала и без свекра и свекрве па и мужа. Ту почиње роман жене хероја, како је зову познаници, оштроумне која све до у танчине испланира и изнад свега вредне жене.

Ово је права анегдота за незаборав. Док су ћерке студирале у Новом Саду пожелеле су скупоцени одевни предмет али пара није било. На студентском попусту су набавиле материјал а јунакиња наше приче је од петка до понедељка сашила жељене ствари. Толико оригинално да су их колеге пропитивале где су купиле тако лепу гардеробу. Податак за себе је да су јој ћери студирале укупно 17 година у оскудици а саме крчиле пут за све што сада имају. Поред осталог бака Драгица се побринула и за три гараже да не сметају једна другој. Рецепт приче је и поред недаћа из којих су кренуле пут до факултетских диплома а бака Драгица и сада плени енергијом као да има пар деценија мање.


Ћерке и њихова будућност су биле циљ а пут трновит. На својих десет и по хектара земље радила је народски речено крвнички а и деца су припомагала и изучила школе. Наташа, Тања и Ивана су завршиле факултете. Наташа има ћерке Милу и Ану које су студенти треће и прве године електротехнике идући стазама оца Зорана. Тања има ћерку Софију и сина Илију, студента треће године медицине и ученика седмог разреда ОШ „Јован Цвијић“ у Дебрцу.

Бака Драгица и данас дани вози трактор и има све прикључне машине. Кућа која гости све саме академске грађане дичи се вредним и узорним потомцима који безмерно воле јунакињу наше приче и само желе да живи на многаја љета


Ивана има момка и ради у својој продавници као свршени студент Пољопривредног факултета. А све то је својим мезимицама омогућила вредна пензионерка Драгица, док ћерке не пропуштају ниједну прилику да јој се безмерно захвале. Истичу да им је и сада звезда водиља која је пример да се све може. И дан данас госпођа Драгица иако пензионер стиже да обради земљу и отхрани зимине за ћери, товне пилиће и све што им је потребно. Ћерке опет заврну рукаве и помажу као и унучад. Идилична слика слоге која кућу гради а они их имају три.

Има бака и око 170 стабала шљива и стотинак вишања. Има ту и другог воћа а ових дана је пекла ракију за најдраже и путнике намернике. Све стиже уз осмех на лицу што су јој деца изучила факултете али и стекле вредне наследнике. Уз осмех додаје да се бавила и гајењем стоке те да је имала краву која је дневно давала 36 литара млека.


Бака Драгица и данас дани вози трактор и има све прикључне машине. Кућа која гости све саме академске грађане дичи се вредним и узорним потомцима који безмерно воле јунакињу наше приче и само желе да живи на многаја љета.
Сретен Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa