Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Пред меч у Нишу: ЖРК Медицинар (фото: Медицинар фб)

Пред меч у Нишу: ЖРК Медицинар (фото: Медицинар фб)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Шампион у Зорки

Медицинар се одлично носио са фаворитованим Нишлијкама у Нишу, али није имао снаге да освоји неки бод, пре свега захваљујући голманки Ниша и чак четири неискоришћена седмерца Шапчанки. Сада је пред изабраницама Ненада Тешић двомеч у Шапцу против две реално најбоље екипе у Супер лиги и два главна кандидата за титулу. Онај већи кандидат, онај који добро зна како је освајати шампионате у низу, први долази у Шабац. Реч је о Јагодини.

Наиса – Медицинар 27:25 (18:15)
Ниш. Гледалаца: 250. Судије: Б. Колавчић и И. Колавчић (оба Београд). Седмерци: Наиса 5(5), Медицинар 9(5). Искључења: Наиса 12, Медицинар 12 минута.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Јовановић 4, Обрадовић, Радић, Радовић 3(1), А. Васић 4, Лацковић 1, Т. Васић 1, Цвејић (5 одбрана), Благојевић 4(3), Стевић, Драгосављевић 4, Мандић 4, Ракић, Јаковљевић (4 одбране).


Јагодина је већ дуго у врху женског рукомета, у пет претходних сезона само у једној нису биле шампионке. Њихов принцип је да тренер остаје, Драган Марков, док се промене дешавају у играчком кадру, али се то не одражава на резултате. Овог лета је било много одлазака, много и долазака. У дресу Јагодине ће бити позната имена Шапчанима, четири некадашње играчице Медицинара: Тамара Којић, Хелена и Емилија Петрић, поникле у школи шабачког клуба, потом Срна Сукур, као и унука славног шабачког рукометаша Петра Фајфрића, Нора Фајфрић, која је у Јагодину дошла из Норвешке, још једна интернационалка, две играчице Бекамента... Иако су фактички на новом почетку, још једном су доминанте. Победили су ривале у борби за титулу; Бекамент и пре свих Инђију, једини бод испустиле у Нишу и све силне промене нису уочљиве.

Медицинар води борбу са младошћу екипе и повредама. У екипу се вратила Александра Васић, на сваком мечу нека од рукометашица претрпи лакшу повреду, а ростер није велики што утиче на ротацију. Након Јагодине долази другопласирана Звезда и на концу првог дела гостовање у Крушевцу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa