Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Спорт је за свакога: Тренинг у Соколском дому

Спорт је за свакога: Тренинг у Соколском дому

КАРАТЕ ЗА ОСОБЕ СА ИнВАЛИДИТЕТОМ

Спорт за свакога

Карате има прилагођене форме за било кога. Он је више од спорта, то је вештина која подразумева жељу и вољу пре свега
Карате није само спорт, карате је вештина која сублимира различите аспекте жеље, воље, одлучности и доступан је свима. Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Карате клуб особа са инвалидитетом из престонице, у сарадњи са шабачким клубом “Каишин” и Спортским савезом особа са инвалидитетом Шабац организовали су отворени тренинг овог типа древне јапанске вештине.

- Карате је спорт за свакога и вештина која је доступна свима. Можда делује другачије међутим ми смо ту да покажемо због чега тај став није тачан. Наши другари и пријатељи, зависно од врсте инвалидитета имају можда нека ограничења, међутим ниједно није искључујуће за ову вештину. Спорт може и мора да буде доступан свима, јер има снагу да подиже квалитет живота и драго нам је да имамо мајсторе каратеа који несебично деле знање - рекла је Јелена Радивојевић из ССОИБ.

Свака популаризација спорта међу особама са инвалидитетом је део наше мисије и ту смо да будемо потпора свима који делују у том смеру, истичу у Спортском савезу особа са инвалидитетом Шабац

-Карате за ОСИ је нови спорт за који се надамо да је започео своју причу у Шапцу. Даљи кораци зависе од интересовања ОСИ у Шапцу. Трудимо се да ширимо спортску понуду, активни су баскин, стони тенис, пливање, атлетика, радионице побољшања моторичких способности, координације, снаге и позивамо све да се укључе уколико нису. Све активности за особе са инвалидитетом су потпуно бесплатне - нагласио је секретар ССОИ Шабац Славољуб Авдић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa