Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Повратак победама (фото: РК Металопластика)

Повратак победама (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

За шумадијске бодове

Меч Металопластике и Звезде је више деценија велики дерби, али у овом тренутку је шабачки тим значајно бољи и то је показао паркет. Једно полувреме су Београђани равноправни, већ у наредном је јасно ко има бољи и компактнији тим. Рутинска победа је покрила жал из Новог Сада, а већ у петак следи нови меч.

Низ тешких мечева је започео за Шапчане. Раднички ће у једном од дербија осмог кола дочекати Металопластику Еликсир. Крагујевчани свакако спадају међу боље тимове. Дуго су на окупу, нема значајних промена у екипи, искусан тим је појачан пивотменом Давидовићем и беком Панићем.

МП Еликсир – Ц. Звезда 33:28 (14:13)
Хала “Зорка”. Гледалаца: 1.000. Судије: Попов (НС) и Ристић (Кикинда). Седмерци: МП: 4(4); ЦЗ 4(4). Искључења: МП 8; ЦЗ 8 минута.
МП ЕЛИКСИР: Павковић, Додић 10(4), Алиловић 3, Ф. Миловановић, И. Миловановић, Гавешалишлвили, Јевтић, Арсић (18 одбрана), Дамњановић 1, Павловић 2, Брајовић 8, Јовановић 5, Паповић, Петровић 1, Симић 1, Дакић 3.
Ц. ЗВЕЗДА: Радовановић 3, Ненадић 4, Урта, Андрејевић, Тривуновић, Богуновић, Мајес, Матичић 6, Шмигић, Ђурашковић, Бујишић 6, Радовановић (9 одбрана), Шљукић 1, Павловић 1, Колунџић 4, Ковачевић 1 (7 одбрана).


Мутавџић, Утвић, Станојев, Баруџић су ту, нови је и тренер Петронијевић, искусни стручњак. Начин игре Крагујевца је врло допадљив тренеру Металопластике Владану Матићу и често их је хвалио током сезоне.

-Раднички је јака, добра екипа, играју добар и леп рукомет. Имају одличну комбинацију младих и искусних играча. Свакако су међу пет, шест најбољих екипа у Србији и реално су једни од кандидата за плеј оф – истицао је Матић говорећи о сезони.

В. Брајовић (фото: РК МП)


Деловало је након пораза у Убу и на домаћем терену од Динама да су ипак далеко од борбе, међутим реми против снажног Партизана, у мечу где се боду више радује гост, подсетио је колико могу бити незгодни. Металопластика има позитиван биланс претходнох сезона у глобалу, али је у Крагујевцу у пролеће 2022. изгубљена позиција за Европу. Осим Лиге ускоро ће и Куп, а пре свега у новембру и Евро куп.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa