Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Победе у низу: ВК Шабац Еликсир (фото: ВК Шабац фб)

Победе у низу: ВК Шабац Еликсир (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Добар октобар

У два меча Шапчани остварили две победе. Једини у Региону са максималним учинком. Самостално на врху табеле. На почетку новембра пут у Хановер
Шабац Еликсир игра незаборавне и за срце и живце навијача не баш добре утакмице. Још једном је преокретом стигао до бодова, још једном су грешке с почетка меча усшешно надокнадили домаћи у наставку, те концентрацијом у финишу стигли до победе над моћним мађарским тимом.

Шабац Еликсир - БВСЦ 10:8 (1:3, 3:1 2:3, 4:1)
Градски базен. Гледалаца: 1.000. Судије: Коутаридис (Грчка) и Бурже (Француска). Петрци: Шабац 3(2); БВСЦ 2(2). Искључења: Шабац 10; БВСЦ 15.
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Новаковић, Репановић 2, Коптсев, Круг, Бараћ 1, Тохољ 1, Мачић 2, Драговић 1, Стојановић 1, Кораћ 2(2), Гавриловић.
БВСЦ: Ђерке, Татраи 2, Чапо 1, Месарош 1, Часовзки 2, Месарош Јуниор 1, Б. Гајрфаш, Ковач, Балог, Бундшух 1, Хорват, В.Гајрфаш.


-Лоше смо почели, далеко испод својих могућности, али оно што нас краси је вера у своје могућности и стрпљење да када почне лоше сачекамо свој тренутак. Повратак смо почели у другој четвртини, а на полувремену направили договор за тријумф. Имамо невероватну атмосферу и публика нас носи и изнад могућности – рекао је Андрија Кораћ, првотимац Шапца.

После две рунде Шабац Еликсир је први у групи Ц, једини са максималним учинком, а прате га БВСЦ и Приморје, две екипе које је поразио и учинио њихов учинак половичним. На зачељу без бодова је Хановер, наредни ривал чивијаша. Регион бивше Југославије у Евро купу представљају: Приморац Котор, Приморје Ријека и Соларис Шибеник. Шабац је једини са максималним учинком, екипе из Црне Горе и Истре имају по један пораз и победу, док је Соларис без бодовног салда. Уз Шапчане максималне су још екипе из Италије Ортиђа и Палермо, односно бранилац трофеја и први фаворит за нови наслов шампиона Вашаш.

Н. Драговић (фото: ВК Шабац фб)


Темпо мечева је такав да је Шабац три дана касније играо у Београду, да су следили мечеви против два тима Новог Београда, а потом, наредног четвртка Шапчани играју у Хановеру екипи којој су састав и улагања много значајнији него резултати ове сезоне, клуб за који сви очекују да би могао да „прокине“ ускоро.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa