Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Изазов преокрета низа: И. Куртушић

Изазов преокрета низа: И. Куртушић

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Победа ће бити лек

Непланиран пораз у Новом Саду. Гол у надокнади времена. Графичар императив за прекид серије слабијих резултата
Варга је измакао пажњи Угиагбе, убацио се између њега и Стевановића, асистирао на петерац спретном Абрахаму који је савладао Гочманца. Све се то догодило у 93. минуту и у томе стаје опис најзанимљивијег тренутка меча у Челареву. Нови Сад је успео да савлада Мачву, себи поправи положај, а Мачви продуби бриге након другог меча без бода и гола у низу. Осећа се недостатак носиоца навале Луке Пејовића, а посебно Павла Радуновића. Пад ефикасности је приметан, а логично да трпе резултати због тога. После Дубочице Мачву је савладао и Нови Сад и сада је на испиту самопоуздање пред гостовање Графичара.

Нови Сад – Мачва 1:0 (0:0)
Челарево. Гледалаца: 400. Гл. судија: Л. Пешић (Крушевац); помоћници: Пиљак (Крушевац) и Јовановић (Београд). Стрелац: Абрахам у 90+3. минуту. Жути картони: Чолић, Рац, Абрахам (НС); Враштановић, Новаковић и Јововић (Мачва).
Н. САД: Ђулчић, Варга, Крстић, Чолић, Рац (Абрахам), Фуртула (Влалукин), Сердар (Стојановић), Врекић (Митровић), Јевремовић, Мабула, Благојевић.
МАЧВА: Гочманац, Јовановић, Ристивојевић , Јевтић, Стевановић, Враштановић (Јововић), Новаковић (Димитријевић), Пеаце (Угиагбе), Ристић (Марковић), Петровић, Абдуллахи (Ђорђић).


Нема дилеме да је Мачва много боља од Графичара, Београђани делују као идеалан тим да се прекине лоша серија. Почели су са две победе, а потом у наредних десет утакмица нису ниједном победили, успели су четири пута да ремизирају и што је интересантно, сва четири пута на гостовању. Седам од укупно десет бодова освојили су ван свог терена што је знак упозорења. У младом тиму предњачи Андрија Максимовић, стрелац готово половине голова.

Н. Јовановић у продору


Мачви се враћају суспендовани играчи, но Враштановић и Новаковић су сада ван строја. Лука Пејовић је био на клупи против Новог Сада. Претходне сезоне је против Б тима Звезде, када је био много јачи, освојила један бод, али је однос снага сада другачији.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa