Инфо

14. децембар 2023.14. дец 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ВРТИЋА НА ЛЕТЊИКОВЦУ

Брига о најмлађима је приоритет

На Летњиковцу су започети радови на изградњи комбиноване дечје установе. За овај пројекат, град Шабац издвојио је средства из буџета у вредности од 120 милиона динара са ПДВ-ом.

Фото: "Глас Подриња"


- Као што смо обећали нашим сурађанима, почели смо изградњу новог вртића на Летњиковцу. Брига о најмлађима била је и остала наш приоритет. Објекат површине 1.150 квадратних метара, моћи ће да прими двеста малишана. Имаће осам соба са шездесет квадрата, вешерај, кухињу и све пратеће просторије које су неопходне за функционалан и модеран вртић. У наредном периоду намеравамо да изградимо још два вртића у централној градској зони, да бисмо растеретили групе и омогућили свој деци да похађају вртић без листе чекања. Од 1. јануара вртић ће бити 40 одсто јефтинији, а наша визија је да у наредном периоду буде потпуно бесплатан, истакао је председник Привременог органа града Шапца др Александар Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Ова дечја установа комбинованог је карактера, што значи да ће имати собе за јаслени и вртићки узраст. Такође, објекат ће имати и салу за заједничке активности деце, родитеља и васпитача, као отворену позорницу.

- Битно је рећи да нисмо узели ни динар кредита за све пројекте које смо реализовали у нашем граду у последње три године, што је случај и са овим вртићем. Жеља нам је да до краја године овај вртић буде под плочом, у току наредне настављамо са градњом, тако да ће до јесени објекат бити у употреби, истакао је Пајић.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa