Инфо

14. децембар 2023.14. дец 2023.
“Вртићко” на Тари
КОЦЕЉЕВАЧКИ ВРТИЋ ПРВИ ПУТ АКТИВНО УЧЕСТВОВАО НА СТРУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ВАСПИТАЧА СРБИЈЕ

“Вртићко” на Тари

Прво активно учешће на овогодишњем стручном скупу васпитача веома је значајно, не само за личну афирмацију директних учесника, већ и за промоцију обданишта и компарацију са другим предшколским установама
У организацији Савеза удружења васпитача Србије, на Тари је одржана Стручна конференција за васпитаче “ Живот у вртићу- искуства, учења и различите перспективе”.
На њој је активно учествовао и коцељевачки вртић који је презентовао пројекат “Вртићко”.
У реализацији пројекта учествовала су деца старије васпитне групе са васпитачицама Драгицом Гагом Петковић и Милом Сарић.

-За нас је ово био велики изазов, јер је то наш први пројекат и прво презентовање наше установе на оваквом скупу. Перманентно смо преиспитивали да ли довољно уважавамо и подржавамо иницијативу и избор деце. Подстицале смо јаке стране детета, стварале различите ситуације у којима су деца имала могућност избора као и ситуације у којима смо уважавали идеје, предлоге и иницијативе деце који су водили заједничкој интеракцији и вршњачком учењу. Поставили смо темељ сарадње са другом децом, родитељима, локалном заједницом, коју ћемо градити и уважавати кроз будуће сарадње и пројекте- истакле су Гага и Мила.

У реализацији пројекта учествовала су деца старије васпитне групе са васпитачицама Драгицом Гагом Петковић и Милом Сарић


Прво активно учешће на овогодишњем стручном скупу васпитача веома је значајно, не само за личну афирмацију директних учесника, већ и за промоцију обданишта и компарацију са другим предшколским установама.

–Ово је наш велики искорак и представљање нашег рада широј заједници. Анализа и дискусија која је уследила после презентације била је потврда да ово заиста и јесте пример добре праксе. Надамо се да ће ово бити “ветар у леђа” осталим колегама, како из наше Установе, тако и другима да се већ следеће и сваке наредне године нађу на овој конференцији из улоге презентатора- изјавила је директорка ПУ “Полетарац” Коцељева Марина Гајић.
Весна Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa