Инфо

14. децембар 2023.14. дец 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ШАБАЦ ДОМАЋИН СЕДНИЦЕ НАЦИОНАЛНОГ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА ОЛАКШАЊЕ ТРГОВИНЕ

За боље пословање привреде и домаћих компанија

Седницом је председавао министар за унутрашњу и спољну трговину и председник НКТОТ-а Томислав Момировић. Према његовим речима, циљ седнице је био да се размотре начини како да се додатно подстакне привреда да лакше послује и да се омогући боља перспектива за домаће компаније
Представници Привредне коморе Србије, Савета страних инвеститора, Америчке привредне коморе, релевантних министарстава, али и других економских сектора, присуствовали су у петак у Шапцу седници Националног координационог тела за олакшање трговине (НКТОТ). Дневним ред је обухватио извештаје о реализацији текућих акционих планова, као и усвајање нових акционих планова стручних радних група за предстојећи двогодишњи период.

Седницом је председавао министар за унутрашњу и спољну трговину и председник НКТОТ-а Томислав Момировић. Према његовим речима, циљ седнице је био да се размотре начини како да се додатно подстакне привреда да лакше послује и да се омогући боља перспектива за домаће компаније.

-Знамо колико смо посла урадили у претходним годинама. Сви се сећамо да смо пре 10 година имали 550.000 радника мање у нашој земљи. Остварили смо потпуно другачију перспективу у Републици Србији. Стопу незапослености у Шапцу смо довели до 5 одсто. Довели смо неколико великих компанија, као што су “Јазаки“, “Минт“, али и домаће компаније су ојачале. Велики број малих и средњих предузећа је порастао. Поносан сам на то колики смо посао овде урадили. Енергија је боља у овом граду. Урађени су путеви, не само ауто-путеви, него и локални. Морамо још додатно да дамо све од себе како би довели још боље инвеститоре. Велики пут смо прешли и Србија заиста не сме да стане. Нећемо стати док просечна плата не буде 1.400 евра, док просечна пензија не буде 600 евра, рекао је министар Момировић.

Предедник Привременог органа града Шапца Александар Пајић изјавио је да је министар Момировић пријатељ града Шапца и да сваки његов долазак у град буде на добробит грађана Шапца. Навео је да је поносан што је Шабац био домаћин овако важног састанка.

-Министар је похвалио оно што је урађено у последње три године у граду, пре свега путну инфраструктуру и инфраструктурне објекте, али и бригу о Шапчанима. Свака посета министра Момировића значи неке привилегије за Шапчане. Захваљујем му се што мисли о грађанима Шапца и на најбољи начин промовише наш град у Влади Републике Србије. Све што радимо радимо за грађане, што јесте наша визија развоја града Шапца и Републике Србије, рекао је Александар Пајић.

Пре састанка министар Момировић је разговарао са грађанима Шапца на штанду у центру града.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa