Инфо

14. децембар 2023.14. дец 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

У Градској кући

Државни секретар Дабић уручио Граду 20 лаптоп рачунара

Састао се са председником Привременог органа града Шапца др Александром Пајићем и начелником Градске управе Александром Јовановићем
Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Ђорђе Дабић посетио је Шабац. Он се прошлог четвртка састао са председником Привременог органа града Шапца др Александром Пајићем и начелником Градске управе Александром Јовановићем у Градској кући и том приликом уручио Граду 20 лаптоп рачунара.

Фото: "Глас Подриња"


Дабић је подсетио да Министарство дуже време има континуирану добру сарадњу са Градском управом.

-Године 2021. смо имали сличну донацију, где је Град Шабац добио од министарства 17 десктоп рачунара са три скенера, сада 20 лаптоп рачунара. Можемо да кажемо да се наставља добра сарадња и трудићемо се да и у наредном периоду помогнемо Градској управи и да дигитализујемо све те радње које су оптерећивале рад саме локалне самоуправе, али и живот обичних грађана. У Граду Шапцу постоји јединствено управно место и у разговору са градоначелником смо дошли до тога да би евентуално наредне године град могао да се пријави за проширење његових капацитета, када је реч конкретно о служби где раде матичари и ту би такође министарство могло да изађе у сусрет са одређеним износом који би свакако граду значио, јер би релаксирао и сопствени буџет. Влада Републике Србије спроводи многобројне значајне пројекте. Ми данас видимо заиста једно другачије лице Шапца, видимо колико се улаже у све неопходно и наравно да ће Влада и наредне године са свим пројектима подржати све што дође из Града Шапца као одређени приоритет. Трудићемо се да будемо на услузи свим грађанима, да покажемо добар однос који држава и Влада показују према свим регионима, већим и мањим местима у Србији- навео је Дабић.

Фото: "Глас Подриња"


Пајић је захвалио државном секретару на донацији.

-Сви државни функционери, представници министарства, кад дођу у посету, Град Шабац нешто вредно добије. Добили смо 20 лаптоп рачунара и то је оно што је било потребно за несметано и боље функционисање целе службе Градске управе. У име града се захваљујем на поклонима. С друге стране, причали смо о томе да је неопходна сарадња са државом. Много вредних, капиталних инвестиција је дошло од различитих министарстава. Ово је само мали знак пажње којим Министарство државне управе на челу са министром Александром Мартиновићем и државним секретарима помаже градовима и општинама по читавој Србији за боље успостављање комуникације са грађанима и електронским путем. Имамо велике пројекте за Град Шабац у наредном периоду и сигуран сам да ћемо са својим министарствима и Владом направити још много добрих резултата- рекао је Пајић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa