Инфо

14. децембар 2023.14. дец 2023.
Код нас дипломе и образовање имају вредност
СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СРБИЈЕ – БРОЈ 10 НА ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА

Код нас дипломе и образовање имају вредност

Док смо били део власти, важио је рад и знао се ред. Није било упитно знање, образовање, квалификација. Оно што ми можемо да урадимо, јесте да слушамо наше суграђане, да се боримо за њихова радна места, тако пунимо буџет и стварамо нове шансе за инфраструктурне пројекте. Улазимо у ову изборну трку са искреним идејама и снажном вољном да се боримо како би се чуо наш глас и видео наш рад, а у интересу квалитенијег живота становника Шапца, каже др вет. мед Никола Милутиновић, кандидат за градоначелника Социјалистичке партије Србије
Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије и кандидат за градоначелника ове странке на локалним изборима др вет. мед Никола Милутиновић истиче да у друштво желе да врате принципе на којима темеље своју партију, а то су социјална правда и једнакост. Сматра да је социјална правда сада најпотребнија, иако никада није ни смела да изгуби на значају.

-Наша политика се темељи на једнаким шансама за све. То значи да се друштвене разлике не осећају на сваком месту и сваком кораку, на послу, улици, школи, ресторану и, коначно, у друштву. Наравно, утопистички је мислити да може да се постигне потпуна једнакост, али није илузија тежити друштву у ком једнаке шансе, поштење, етика и емпатија имају вредност. Када се наметну те врлине и принципи, онда не остане простора за очигледне друштвене разлике и поделе, махинације, ситне преваре, равнодушност и себичност. Друштво које не живи по правди и праву фабрикује разочарење, каже Милутиновић.



Подсећа да СПС у Шапцу није део власти дуже од две деценије, а да се, док су били на власти, знао ред. Одговорност и предан рад нису се доводили у питање.

-Зарад истине, подсетићу да су у наше време дипломе и образовање имали вредност. Та вредност била је услов за обављање одговорних послова, а одговорност је подразумевала доследан и поштен однос према послу, колегама и колективу. Док смо били део власти, важио је рад и знао се ред. Није било упитно знање, образовање, квалификација, наводи Милутиновић.

Дипломирани економиста Верица Симеуновић друга је на листи СПС-а за локалне изборе. Посебну пажњу скреће на рањиве категорије друштва.
Брига о старачким домаћинствима, посебно оним која имају само једног члана, мора бити редовна и континуирана, јер је СПС увек водио рачуна о најугроженијим категоријама становништва. Посебна пажња биће усмерена и на остале рањиве категорије. Равноправност жена и мушкараца у друштвеном животу је једно од основних начела наше партије. Борићемо се за једнакост приликом прихватања одговорности за рад јавних предузећа и установа у граду.



Социјалистичка партија Србије у Шапцу, уколико буде део градске власти, посебну пажњу ће посветити унапређењу енергетске ефикасности кроз већа издвајања за изолацију стамбених објеката, замену столарије и постављање соларних панела, што ће значајно утицати на смањење загађености ваздуха, а самим тим и већи степен заштите животне средине у граду.
Поред свега наведеног, безбедност грађана Шапца мора бити на првом месту, за шта смо се залагали у свим органима који тај сегмент треба да обезбеде, наводи Симеуновић.


Истиче да сведочимо новој ери развоја Шапца и да то нико не може то да спори, и да је Шабац потпуно променио своје и лице и наличје. Као разлог томе наводи одговорну државу.

-Оно што ми можемо да урадимо, јесте да слушамо наше суграђане, да се боримо за њихова радна места, тако пунимо буџет и стварамо нове шансе за инфраструктурне пројекте. Када се створе услови, онда је лако улагати новац. Што се тиче привреде и инфраструктуре, доласком аутопута, она ће се сама развијати. Завршетком брзе саобраћајнице, а у контакту са Коридорима Србије, видим да све иде по плану, овај крај може само да граби напред. Наше је да дамо стручну подршку, а познато је да СПС има школоване и марљиве кадрове, спремне да раде за свој град и своју земљу, истиче Милутиновић.

Др Жељко Пакљанац, специјалиста ортопедије са трауматологијом, кандидат за одборника, наводи јасан план да се побољша здравствена заштита житеља Шапца, како у граду, тако и у селима.



-СПС има јасан план како се може побољшати здравствена заштита на локалном нивоу. Пре свега запослити још младих медицинских кадрова и подстицати њихову едукацију, али и додатно едуковати оне који су већ запослени у здравству. Радићемо на укидању листа чекања за операције кука и колена. Потребно је побољшати здравствену заштиту становника у селима и то организацијом обевезних превентивних прегледа, али и отварањем амбуланти и апотека у селима у којима их нема, као и опремањем амбуланти савременом дијагностичком опремом. Инсистираћемо и на укидању страначког запошљавања медицинских радника, каже др Пакљанац.


Био је део СПС-а када је био на врху, али када ове партије у Шапцу готово да и није било. Радио је на њеном поновном постављању на ноге што, истиче, није био нимало лако посао. Са свим тим искуством разуме младе, њихове жеље и амбиције и сматра важним дати им шансу.

-Знам како је и када немате шансу да их остварите. Уосталом, и моја деца завршавају факултете и имају очекивања и надања да се докажу у својој земљи и свом граду. Ја сам одговоран за њихов живот, али и да шансу за лепшу будућност имају њихови вршњаци. Зато се ми залажемо за друштво једнаких могућности и истих шанси. Покренућемо иницијативу да сви млади са Завода за запошљавање добију шансу у својој професији без обзира на страначку припадност. Млади људи су увек имали енергију за промене у друштву и врата наше партије су им отворена, како би деловали у том правцу, истиче Милутиновић.

Мастер проф. физичког и кандидат за одборника СПС Марко Исаковић истиче значај школског спорта.



-СПС ће се залагати за суштинско, а не само формално, враћање школског спорта и то већ од претшколског узраста, односно за децу од 6 до 14 година. Потребно је да се деца врате онима који припадају, а то су професори физичког, који ће радити са њима. Тренутно имамо негативну селекцију на нивоу града и наведено би сигурно помогло да се дође до позитивне селекције. Такође, инсистираћемо на томе да се особе са инвалидитетом, кроз параспорт, што више укључују у нормалне токове живота, каже Исаковић.


Својим програмом за град бориће се за стручност у институцијама и бринуће за сваког човека у граду и селу.

-Ми у Социјалистичкој партији Србије настојимо да имамо образоване и едуковане, довољно стручне и вредне људе, спремне да се прихвате изазова и одговорности. Дословним поштовањем Закона о раду, прекинули бисмо праксу уцењивачке политике и дугогодишњег рада на одређено време. Закон каже другачије од наше стварности, и он се мора поштовати. Зато смо тај део уврстили у наш програм. Ми из СПС знамо шта су вредности, зато нам је важно да нас грађани чују. Улазимо у ову изборну трку са искреним идејама и снажном вољном да се боримо како би се чуо наш глас и видео наш рад, а у интересу квалитетнијег живота становника Шапца, закључује Никола Милутиновић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa