Инфо

11. јануар 2024.11. јан 2024.
Долазак Богомладенца доноси мир
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ И ЦРКВЕНА ОПШТИНА ДОЧЕКАЛИ БОЖИЋ

Долазак Богомладенца доноси мир

Негујући традицију Локална самоуправа, Туристича организација и црквена општина у порти Светих апостола Петра и Павла дочекала је празник радости који Богомладенац украшава миром Божијим.

На Бадње вече импресивно паљење Бадњака служба Господња уз присуство челника Општине Владимирци и бројних грађана те најмлађих био је увод у долазак Богомладенца. Туристичка организација општине и црквена општина организовали су скуп чувања традиције уз паљење Бадњака и дељење пакетића дар црквене општине. Најмлађи су уживали и срастали са традицијом на једини могући начин.



Како се сам Божић слави у кругу породице у миру и радости уз печеницу и силне ђаконије после дугог поста, одисали су непоновљивим мирисом својствен Божићу и тамјану уз најискреније жеље за здравље и сваки берићет уз неопходни мир Божији.

Христос се роди, Ваистину се роди.

А уз жагор масе уз Бадњак се већ причало о погружењу за Богојављење на Сави у Прову, на месту званом Камичак уз очекиване бројне који ће заронити у Саву и тако завредети целивање часног крста на месту где Богомладенац доноси мир који је темељ сваког корака у свакодневници, уз помоћ Свевишњег лакше долази до решења.
Сретен Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa