Инфо

22. фебруар 2024.22. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Спортске игре младих - шабачке квалификације

Радост, дружење, спортски дух

Манифестација која опстаје деценијама. Територија све шира, број учесника расте. Три нивоа на подручју сваке од четири државе. Едукативна и спортска манифестација. Доминација представника ОШ “Ната Јеличић”
Крајем јула ће у Паризу бити упаљен пламен Олимпијских игара, а у сали Шабачке гимназије лав Виктор је унео пламен Спортских игара младих 2024. године. Шабац је једна од 90 локалних самоуправа екс Ју подручја где је организовано такмичење. На полигону спретности и завршници турнира у малом фудбалу (Кока кола куп) наступило је око 600 основаца укупно, део на паркету, део на трибини.

Фото: "Глас Подриња"


-Спортске игре младих шире мисију и територију. Ове године нам се придружила Словенија, велико интересовање је у Мађарској и Црној Гори. Трудимо се да буде спортско-едукативан догађај, указујемо деци на значај заштите животне средине кроз едукативно-еколошку радионицу, негујемо пријатељства, дружења, толеранцију, здрав спортски дух - нагласио је извршни директор Спортских игара младих Тихомир Гудић.

Фото: "Глас Подриња"


Репрезентације две основне школе у женској конкуренцији и четири у мушкој избориле су пласман у финале турнира у малом фудбалу, а у полигону спретности су се надметали основци из свих основних школа са градског и сеоског подручја.

Фото: "Глас Подриња"


-Припремали смо се на часовима физичког. Полигони нису лаки, али можемо да их савладамо. Није најважније да победимо, већ да учествујемо и добро се забавимо, најбољи нека победи - истичу учесници из Мајура и Змињака.

Фото: "Глас Подриња"


Покровитељ манифестације у Шапцу је Град Шабац, а догађај је свечано отворио градоначелник Шапца др Александар Пајић.

-Град Шабац је град спорта и задовољство је бити овде где се, сигуран сам, налазе будући олимпијски шампиони. Верујем да овде почиње њихов пут кроз игру и дружење и то је суштина свега, пре пехара и медаља. Лепо је видети велики број основаца, жељу код њих да успеју, да подрже своје другаре и сви они заједно шаљу лепу слику из Шапца. Истовремено се уче како да чувају планету, да буду одговорни људи - рекао је градоначелник др Александар Пајић.

СИМ у Шапцу је протекао у потпуној доминацији Основне школе “Ната Јеличић”. Тријумфовали су њихови репрезенти на полигону спретности, као и фудбалске екипе у обе конкуренције. Фудбалерке су у финалу надиграле ривалке из Змињака, док су дечаци савладали ОШ Јанко Веселиновић. Треће место су освојили ОШ Лаза Лазаревић код девојака, односно ОШ Краљ Александар Карађорђевић из Прњавора код дечака.

Фото: "Глас Подриња"


Пред победницима су завршнице на нивоу западне Србије на Златибору.
Признања најбољима доделичи су заменик градоначелника Шапца Милан Мачван и члан Градског већа задужен за спорт Миле Исаковић.

-Ово је манифестација на понос свих. Кроз Спортске игре младих негујемо спортски дух, негујемо истинске вредности и шаљемо најлепшу слику из Шапца. Мислим да је Шабац још једном показао да је град спорта, не само професионалног, него и школског - изјавио је Милан Мачван.

Фото: "Глас Подриња"


Најбољи одлазе на завршницу у Краљево, домаћин за западну Србију, потом следи државно финале на Златибору, док је велико, регионално, као и сваке године у Сплиту, током лета.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa