Инфо

28. март 2024.28. мар 2024.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

На 19. Сајму образовања у Новом Саду

Награђене три шабачке васпитно- образовне установе

Значајна признања као доказ квалитета
Значајна признања стручне комисије која је оцењивала квалитет васпитно- образовних установа у оквиру 19. Сајма образовања „Путокази“ у Новом Саду стигла су у Шабац. Шабачка гимназија је добила Златну медаљу за квалитет, Академија струковних студија Шабац Велику златну медаљу за квалитет, док је Предшколска установа „Наше дете“ укупан победник у свим категоријама и заслужила је Велики пехар Новосадског сајма. Златном медаљом награђена је и Предшколска установа „Полетарац“ из Коцељеве.

Фото: Приватна архива


-Шабачка гимназија је ове године први пут учествовала и добили смо Златну медаљу за квалитет образовања. То је прво значајно признање за школу и потврда целокупног вишегодишњег рада и залагања колектива и ђака. Прошле године смо имали 50 републичких награда и аплицирали смо за ово признање есејем о школи у коме смо документовали сва досадашња достигнућа. Академија струковних студија је добила Велику медаљу за квалитет, а Предшколска установа „Наше дете“ је комплетан победник зато што су до сада шест пута добијали ту медаљу и освојили су Велики пехар Новосадског сајма. Била је огромна конкуренција, будући да је у питању међународно такмичење у коме су учествовале и школе из окружења- Мађарске, Словачке и Румуније. Шабачко школство је почаствовано овим признањима- истакла је директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић.

Трећу годину заредом, ПУ „Наше дете“ Шабац добитник је пехара Међународног сајма „Путокази“. Та установа добитник је још шест златних медаља за: програм предшколског васпитања и образовања деце од 3 до 5,5 година, кратки програм предшколског васпитања и образовања деце од 3 до 5,5 година, матични вртић, програм неге и васпитно-образовног рада са децом узраста од 6 месеци до 3 године, програм „Играјмо се заједно“, програм у години пред полазак у школу. „Ова признања су подстицај да и у наредном периоду наставимо унапређивање квалитета услуге, док се истовремено захваљујемо нашим запосленима на труду и преданости“, саопштила је Предшколска установа.

Фото: Приватна архива


„Добијено признање говори о залагању свих запослених на Академији у смеру креирања простора у којем се студентима обезбеђује квалитетан начин студирања, те се Академија уједно издваја по квалитету наставног процеса и студирања уопште на националном, регионалном и глобалном нивоу“, истакла је између осталог Академија у свом саопштењу.

Из целе Србије, на сва четири нивоа образовања, на 19. Сајму образовања „Путокази“ награђено је око 90 школа, факултета и вртића.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa