Инфо

28. март 2024.28. мар 2024.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

Четрнаести комад на сцени

Драмска секција Шабачке гимназије извела представу „Глориа“

Препуна сала Шабачке гимназије уживала је у комедији коју је припремило четрнаесторо ученика свих разреда заједно са професорком енглеског језика Аном Јеликић
Драмска секција на енглеском језику и овог пута одушевила је публику најновијом представом „Глориа“. Препуна сала Шабачке гимназије уживала је у петак у комедији коју је припремило четрнаесторо ученика свих разреда заједно са професорком енглеског језика Аном Јеликић.

Представа је тематски смештена у период на прелазу између 20. и 21. века. Сценографија укључује типичан канцеларијски простор у коме се одигравају сви драмски заплети.

Фото: Приватна архива


-Будући да мене посебно инспирише комедија апсурда и овог пута сам одабрала сличну тему. Реч је о борби жене да пронађе свој пут у фирми где се продаје лед. Шеф је женомрзац који увек унапређење даје мушкарцу или жени која му се свиђа, а не оној која то заслужује својим радом. То је у овом случају главна јунакиња Глориа, која смишља начин како да му се освети наводећи га да потпише пословни уговор који није у његовом интересу- препричала је професорка Јеликић.

Фото: Приватна архива


Укључујући фотографа и шаптача, четрнаесторо ученика је последња два месеца припремало представу. Посебно су се ангажовали и прваци, који су се лепо уклопили са старијим ђацима, а много њих са новог смера за сценску и аудио- визуелну уметност прикључило се уиграној екипи.

Фото: Приватна архива


Ово је четрнаести пут да драмска секција поставља нови комад на сцену.

Фото: Приватна архива


-Сви костими су аутентични и занимљиво је да је свако од ученика сам осмислио свој. Било је задовољство радити са свима, као и увек, јер заиста имају много енергије и посвећени су томе да имамо квалитетну представу, што је и мени увек мотив више када пишем сваки сценарио- нагласила је професорка.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa