Инфо

23. мај 2024.23. мај 2024.
Фото: Дом здравља "Др Драга Љочић"

Фото: Дом здравља "Др Драга Љочић"

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ШАБАЧКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

Највеће интересовање за УЗ абдомена

Дом здравља “Др Драга Љочић“ Шабац организовао је превентивне прегледе, под покровитељством Министарства здравља, у недељу. На прегледе који су реализовани у Трећој здравственој амбуланти одазвало се 163 суграђана.

Грађани су могли да провере артеријски крвни притисак, ураде ЕКГ преглед, ултразвучни преглед абдомена, лабораторијске анализе крви за комплетну крвну слику, измере ниво шећера у крви.
Највеће интересовање било за УЗ преглед абдомена и из тог разлога ангажована су четири лекара која су радила на два УЗ апарата.

-Циљ ових превентивних прегледа је да се подигне свест о превенцији, односно да се на време открију неке хроничне болести и да се на време лече, како би исход тих болести био добар. Јако смо задовољни одзивом наших суграђана. Прегледе које сада радимо откривају велики број хроничних незаразних болести које су заступљене у великом проценту код нашег становништва. Доктори ће дати савете пацијетнима и послати их на даље прегледе код изабраних лекара или код специјалиста, рекла је др Весна Букоровић Илић.

Из Дома здравља апелују и на остале суграђане да се одазову у што већем броју на наредне прегледе који буду организовани. Уколико се болест открије у раној фази спречавају се компликације кардиоваскуларних болести, шећерне болести, малигних болести као најчешћих хроничних незаразних болести.

Због великог интересовања и у наредном периоду под покровитељством Министарства здравља наставиће се акције превентивних прегледа.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa