Инфо

11. октобар 2012.11. окт 2012.
РАДОВАН ТЕОДОРОВИЋ, ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ О БУДУЋНОСТИ МАЧВАНСКОГ ХИПОДРОМА

ТРАДИЦИЈА ОБАВЕЗУЈЕ

Куповином спорног земљишта, обезбеђено укупно око 15 хектара. У плану травната и пешчана хиподромска стаза. До краја године орање и сетва траве. Онда остали садржаји по угледу на светска борилишта галопера
Радован Теодоровић из Салаша Црнобарског, некадашњи републички посланик, данас заменик председника Скупштине општине Богатић, чврсто је решен да Мачванима и осталим заљубљеницима у брзе коње у овом крају, врати пољуљано задовољство. И сам је куповином тркачког коња, учврстио и осведочио традиционалну и породичну љубав према лепотанима штала. За “Глас Подриња“, говори о својој идеји, која је поново оживела међу бројним одгајивачима и заљубљеницима у овај динамичан спорт.
Велико интересовање Мачвана за коњички спорт потврђивано је више од пола века присуством на старим трибинама, бившег хиподрома у Богатићу, чија стаза је узорана и неколико година заједно са осталим делом хиподрома званично била ван употребе. После куповине спорног земљишта од стране Скупштине општине Богатић стара идеја је поново оживела.
- Слажем се са том констатацијом и сада смо оформили око 15 хектара земље у једном месту за нови хиподром. Верујем да ће бројни заљубљеници у овај спорт у нашем крају помоћи да хиподром оживи и бљесне у новом сјају. Ја сам у то убеђен и сви предуслови за тако нешто су испуњени. При крају је израда идејног решења, а и пројекат будуће “куће галопера“ уважаваће све светске критеријуме.
Да ли постоје узори, код нас или у свету?
- Стицајем околности имао сам прилике да видим Кинчем парк у Будимпешти. Желимо да и наш нови хиподром на старом месту, где су више од пола века јездили вранци или дорати на радост својих власника и бројних поборника овог динамичног спорта у Мачви, има две тркачке стазе. Једну травнату ширине 20 метара и другу, унутрашњу пешчану, ширине од 12 до 15 метара. Дужина круга требало би да буде око километар и по.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa