Инфо

10. јануар 2013.10. јан 2013.

ИЗА НАС ЈЕ ТЕШКА ГОДИНА

У холу Средње школе у Коцељеви одржан је традиционални новогодишњи пријем. Била је то прилика за домаћина скупа, председника општине Коцељева Верољуба Матића да сумира резултате у протеклој години.
Он је истакао да је 2012.година била веома тешка.
- Ову општину је задесила поплава, имали смо град али и сушу. Узимајући у обзир све ово, какве је услове имала, можемо рећи да нам се пољопривреда добро изборила са свим недаћама. Надам се да ће ова година бити много повољнија и за пољопривреду и да ћемо имати што мање елементарних непогода - рекао је Матић.
У свом говору он је још једном инсистирао на развоју привреде истичући да је то најважнији посао на ком треба радити.
- Наша привреда је имала искорак. Имамо нових фабрика, нових погона, нових радних места. Потенцијалним инвеститорима имамо шта да понудимо, почев од простора опремљеног инфраструктуром, повољних услова, добијања плацева за градњу... битно је да привучемо инвеститоре да улажу у ову општину и да највећи део радне снаге буде са ових простора - истакао је председник коцељевачке општине.
Говорећи о протеклој години Матић је подсетио и на улагања у инфраструктуру. Како је напоменуо, у протеклом периоду доста новца је уложено у област водоснабдевања, електроснабдевања, путне привреде и уличног система, и најавио да ће се у ове области улагати и у наредним годинама.
На новогодишњем пријему први човек ове општине изразио је и незадовољство динамиком и правцем којим иде децентрализација у Србији. Према његовим речима суштинска децентрализација је до сада изостала.
- Локалне самоуправе су добиле нове обавезе, поверени су им нови послови, али они нису испраћени адекватно у финансијском делу. Ја који сам био велики заговорник децентрализације наше земље, сада сам постао поборник централизације - изјавио је Матић који се на крају осврнуо и на Фестивал зимнице, манифестацију која је постала заштитни знак ове општине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa