Инфо

10. јануар 2013.10. јан 2013.
ДО ДАЉЊЕГ УКИНУТ ПРОГРАМ БЕСПЛАТНИХ УЖИНА

ДЕЦА НЕ ВОЛЕ ЗДРАВУ ХРАНУ

На основу закључака са Савета родитеља шабачких основних школа, Градска управа одлучила да прекине пројекат здраве и бесплатне ужине ученицима од првог до четвртог разреда
Од другог полугодишта ученици прва четири разреда шабачких основних школа неће више добијати бесплатну ужину. Наиме, подаци добијени са Савета родитеља, указују да пројекат, осмишљен са циљем да се деци једном дневно приушти здрав оброк, у пракси није заживео.
-Основна идеја је била да наши ученици бар једном дневно имају здрав оброк. Односно, да рецептура производа, његова нутритивна вредност и састав буду избалансирани по свим захтевима стручњака. Други циљ је био да се родитељима материјално помогне, а трећи да се подигне ниво безбедности деце у школама, јер је ужина допремана до самих школских објеката. Међутим, анализе урађене на крају првог полугодишта и подаци добијени са Савета родитеља шабачких основних школа, указали су нам да пројекат није дао задовољавајуће ефекте. Деца не прихватају укус пецива припремљеног од интегралног брашна, односно да нису навикли на овакву храну без обзира колико она доприноси њиховом добром здравственом стању ““ истакла је члан градског већа Јасминка Ристивојевић.
На коментаре родитеља, да ужина није била довољно разноврсна и да је пројекат могао бити и раније прекинут, Ристивојевићева је одговорила следеће.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa