Инфо

14. март 2013.14. мар 2013.
ПРИЧА ИЗ ШКОЛЕ

КАПЕТАН ТАЊА

Необичан поклон посебне вредности, говори о труду учитељице која свакодневну наставу претвара у авантуристичку потрагу за благом
Повод нашој посети ,,Јанковој“ школи у Шапцу, у којој ради учитељица Татјана Поповић, у самом старту, покренуо је знатижељу. Од својих ученика, за Дан жена, учитељица Тања је добила несвакидашњи поклон. Књига, штампана само за учитељицу, у тиражу од једног примерка, обрадовала је, не само Тању, већ и њене колеге.
Док смо чекали учитељицу која је завршавала школске обавезе за тај дан, њена колегиница Жељка Бојић, упућује нас у ток ствари.
-Добила је на поклон своју књигу, где су сакупљене песме и позоришне представе које је радила са децом. То је њен начин рада, да све што ради, ради кроз поезију. Жена има 28 талената. Шалу на страну, све што дотакне уради добро. Прича стиховима, одлично пева и увек је непресушан извор вицева- закључује Жељка.
Тања је већ двадесет година у просвети, а књига АВАНТУРЕ АНАЈТАТИНЕ ГУСАРСКЕ ДРУЖИНЕ, представља посебну вредност, значајнију од поклона.
- Колегиница Гоца Милошевић, а истовремено и мајка моје ученице, скоро три године је сакупљала моје стихове и песме које сам користила при раду у настави. Обухватила је и позоришне представе и од свега тога, уз помоћ људи из штампарије ,,Ђукић“, чије је дете, такође, мој ђак, урадили су књигу. Ни у назнакама ништа нисам знала о овоме. Када сам видела књигу и име на њој, најпре сам помислила како су успели пронаћи аутора истог имена и презимена као моје. Нисам могла ни помислити да сам то ја. Онда сам видела цртеж на корицама. Гоца је осмислила и корице књиге, које представљају мој цртеж којим сам деци пожелела добродошлицу у први разред. Они су сада четврти, а у први разред су кренули 2009. године. Све је било као у сну и дуго после тога нисам могла да се саберем. Била сам јако изненађена, а и деца, мојом реакцијом- каже Тања.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa