Инфо

14. март 2013.14. мар 2013.
КОЦЕЉЕВА

РУЧНИ РАД ПО 43. ПУТ

Поводом Дана жена, у петак је у Завичајном музеју, у организацији Библиотеке “Јанко Веселиновић“, отворена 43. по реду изложба “Вез, гоблен, чипка“. Непрекидно од 1971. године жене коцељевачке општине 8.марта презентују јавности своје ручне радове , а од недавно приређује се и изложба старинских пита и колача.
Награде, које је власницама најуспешнијих радова доделио директор ове културне установе Небојша Остојић, обезбедила је општина Коцељева.
По оцени стручног жирија најбоље радове у категорији веза изложиле су Рада Степановић, Маријета Протић и Роса Живановић којој је додељена прва награда.
Милица Јестротић била је трећепласирана у категорији чипка. Друго место припало је Душанки Јездимировић, док је за најбољи проглашен рад Наде Ђаковић.
Треће место у конкуренцији поентлес освојила је Загорка Николић, друга је била Снежана Јовановић, док је првопласирана и ове године Ангелина Цица Ђаковић.
Награде су додељене и у категорији гоблена а најуспешније су биле Биљана Андрић, Слободанка Миловановић и Славка Мирковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa