Инфо

14. март 2013.14. мар 2013.
КРУПАЊ

ЗАПОЧЕТО МЕРЕЊЕ ОТПАДА

У општини Крупањ започета је прва фаза мерења и одређивања састава комуналног отпада, а у оквиру пројекта ИМПАЦТ Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ.
По речима представника ГИЗ Снежане Лекић Рашовић и представника Факултета техничких наука из Новог Сада Бојана Батинића, прва фаза утврђивања састав комуналног отпада у Крупњу завршена је без већих проблема и у планираном времену, а захваљујући доброј организацији општине Крупањ и марљивом раду радника комуналног предузећа ЈКП „1.Мај“ Крупањ.
Утврђивање морфолошког састава отпада вршено је из три узорка и то, из две градске зоне (зона блокова стамбених зграда и зона где су куће са двориштима и баштом), као и из сеоских зона становања. Узорци су од 300- 500 кг комуналног отпада.
Отпад је одвајан према каталогу сортирања, како би се утврдила количина и заступљеност сваке појединачне фракције, односно како би се утврдило колики је проценат органског отпада, папира, метала, пластичних материјала и др.
Осим утврђивања састава, вршиће се и одређивање количине отпада и то у периоду од 11-17. марта у свих пет пилот општина- Крупањ, Куршумлија, Александровац, Бела Црква и Свилајнац.
Сваког дана у току овог периода, камион за сакупљање отпада напуњен до свог пуног капацитета ће се мерити на колској ваги пре изручивања на одређеној локацији.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa