Инфо

6. јун 2013.6. јун 2013.
МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ У ШАПЦУ

ДОМИНАЦИЈА ШАБАЧКИХ ЕКИПА

У уторак у Шапцу су одржане Мале Олимпијске игре за ученике нижих разреда основних школа. У халу „Зорка“ дошло је 56 екипа са око 700 такмичара из 15 градова наше земље од севера па до југа Србије. Било је заиста дивно гледати како се дечаци и девојчице узраста од првог до трећег разреда спремају за Олимпијске игре које су отворене химном Боже правде а затим су олимпијску заклетву положили такмичари као и судије ове манифестације.
На почетку их је поздравио Игор Маринковић, посебни саветник у Министарству за омладину и спорт, задужен за школски спорт а онда им се обратио наш прослављени одбојкашки репрезентативац Жељко Танасковић:
-Желим да вас поздравим у своје али и име свих у Спортском савезу Србије и желим вам да овај дан искористите на најбољи могући начин - да стекнете нове пријатеље и да се лепо дружите. Надам се да ће бар неки од вас постати врхунски спортисти и у будућности узети учешће на правим Олимпијским играма на којим ће представљати нашу земљу.
Прослављени атлетичар Дане Корица уручио је лопте које су поклон шабачким школама а затим је Олимпијске игре отворио заменик градоначелника Немања Пајић који је истакао:
-Драго ми је што је баш Шабац имао част да организује Мале Олимпијске игре и желим да вас поздравим у име свих мојих суграђана и желим вам да се у нашем граду што лепше и пријатније осећате. Шабац доста улаже у спорт и тако ће бити и у будућности. Игре могу да почну!
Сви полигони од забавног, полигона спретности и полигона свестраности били су поприште великих битака и сви дечаци и девојчице пружали су свој максимум како би њихове екипе постигле што боље време и остварили што бољи пласман. Све је протекло у изузетно доброј организацији а чак три од четири пехара за најуспешније екипе остала су у Шапца. Најуспешнија школа била је ОШ ,,Јеврем Обреновић“™“™ из Шапца чије су девојчице и дечаци узраста трећег разреда били најуспешнији што се можда могло очекивати јер је њихова мешовита екипа побеђивала на овим Олимпијским играма већ две године узастопно. Њихова мешовита екипа првог разреда заузела је друго место. Све похвале заслужују и ученици другог разреда ОШ „Николај Велимировић“ из нашег града који су били најуспешнији.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa